Зарахування стажу для виходу на пенсію за віком

Сьогодні хочемо розповісти про нещодавню практику компанії з пенсійного права.

Нашій клієнтці було відмовлено у виході на пенсію за віком на підставі не зарахування до стажу періоди роботи в колгоспі з 1983 по 2000 роки. 

До страхового стажу не зараховано ці періоди трудової діяльності в колгоспі, оскільки відсутня довідка про встановлений мінімум та фактично відпрацьовані вихододні. 

Довідку для підтвердження стажу роботи не було можливості взяти оскільки АРХІВІВ НЕ ЗБЕРЕГЛОСЯ. 

  • На підставі отриманої відмови від ПФУ нашим адвокатом БУЛО РОЗРОБЛЕНО ПОЗОВНУ ЗАЯВУ про визнання дій протиправними та зобов’язання вчити певні дії. 
  • Рішенням Львівського Окружного Адміністративного Суду було скасовано відмову ПФУ у призначенні пенсії за віком та ЗОБОВ’ЯЗАНО Головне управління Пенсійного фонду України ЗАРАХУВАТИ ДО СТРАХОВОГО СТАЖУ клієнтки ПЕРІОД РОБОТИ У КОЛГОСПІ з 01.04.1983 по 29.03.2000 відповідно до записів трудової книжки колгоспника.

Основним документом, який підтверджує стаж роботи є трудова книжка, і лише в разі її відсутності, відсутності в трудовій книжці відповідних записів або в разі якщо в ній містяться неправильні/неточні записи враховуються інші документи, які містять відомості про періоди роботи. 

Суд встановив, що трудова книжка клієнтки містить записи про періоди роботи у колгоспі.

ПРАЦІВНИК НЕ МОЖЕ ВІДПОВІДАТИ за правильність та повноту оформлення бухгалтерських документів на підприємстві, а неналежний порядок ведення/заповнення трудової книжки не може бути підставою для позбавлення позивача його конституційного права на пенсію.

Недотримання правил ведення трудової книжки може мати негативні наслідки саме для особи, яка допустила такі порушення, а не для особи, щодо якої такі порушення було вчинено, а отже, й не може впливати на її особисті права. 

Нижче на фото, Ви можете ознайомитись з Рішенням Львівського Окружного Адміністративного Суду по справі No 380/18646/23 від 19.10.2023.