Суд зобов’язав військову частину розглянути рапорт на звільнення, який військовий подавав 6 разів

Військовослужбовець звернувся до Львівського окружного адміністративного суду із позовом до військової частини, в якому просив:

– визнати протиправною бездіяльність військової частини щодо ненаданні відповіді на його рапорт щодо його звільненні з військової служби за статтею 26 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу» за сімейними обставинами, а саме у зв`язку із здійсненням постійного догляду за дідом, який є інвалідом І групи;

– зобов`язати військову частину розглянути рапорт про його звільнення з військової служби.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що військовослужбовецсь проходить військову службу на посаді гранатометника і останні 5 років він постійно проживав разом та опікувався дідом 1954 року народження.

Останньому поставлено діагноз – Атрофія зорових нервів, ускладнена глаукома обох очей, ішемічна хвороба серця, гіпертонічна хвороба II стадії та інші хвороби відповідно до яких особа має І групу інвалідності довічно.

Висновком опікунської ради при виконавчому комітеті Буштинської селищної ради було визначено, що літній чоловік потребує постійного стороннього догляду та допомоги з боку онука (позивача), який є військовослужбовцем.

На початку 2023 року виникла необхідність у сторонньому догляді за дідом з боку позивача, тому з червня 2023 року чоловік неодноразово подавав рапорти командуванню військової частини.

Позивач зазначає, що до рапортів долучались усі необхідні документи і подавались вони з кінця червня 2023 до кінця листопада 2023. Однак, не зважаючи на це, військова частина на момент подання позову так і не надала жодної відповіді на такі рапорти.

Відповідач (військова частина) не надав суду жодних належних та допустимих доказів будь-якого розгляду рапорту позивача по суті.

Таким чином, спірна бездіяльність відповідача є протиправною, відтак в цій частині позовні вимоги про визнання протиправною бездіяльності Військової частини про ненадання відповіді на рапорт  військового щодо його звільненні з військової служби за сімейними обставинами, підлягають задоволенню.

На переконання суду, ефективним та належним (щодо розглядуваних правовідносин) способом захисту прав позивача є зобов`язання відповідача розглянути по суті рапорт військового, відтак в цій частині позовні вимоги також підлягають задоволенню.

Суд повністю задовільнив позов військовослужбовця до військової частини:

  • визнав протиправною бездіяльність військової частини щодо ненадання відповіді на рапорт щодо звільнення з військової служби за сімейними обставинами;
  • зобов`язав військову частину розглянути рапорт щодо звільнення чоловіка з військової служби за сімейними обставинами.

Рішення Львівського окружного адміністративного суду № 380/29561/23 від 26 липня 2024 року.


Суд зобов’язав військову частину розглянути рапорт на звільнення, який військовий подавав 6 разів - термінова консультація з будь-якого питання

Адвокатська компанія "Правова Позиція" рада Вас вітати! На сторінках нашого сайту Вам надано можливість знайти інформацію про розділ майна при розірванні шлюбу або замовити онлайн консультація адвоката а також якщо Ви намагалися знайти військовий юрист київ pапрошуємо Вас відвідати розділи нашого сайту де можна знайти багато корисної інформації та даних про послуги включаючи : надання послуг нерезиденту за межами україни, а також українське громадянство для іноземців. На сайті Ви маєте можливість замовити безкоштовна консультація юриста онлайн. Команда нашої правової організації будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: пошук в реєстрі нерухомого майна або відшкодування матеріальної та моральної шкоди ми надамо вам необхідну допомогу.

Суд зобов’язав військову частину розглянути рапорт на звільнення, який військовий подавав 6 разів - найкращі юристи для Вас

Зверніть Вашу увагу також на - розрахунок пенсії за вислугу років, розподіл майна під час розлучення, в сучасному світі такі послуги є надзвичайно важливими, тому їх якісне надання є ключовим, оскільки ми цінуємо свою репутацію, все виконується на найвищому рівні. Як часто Ви думали про те де адвокати львів ціни відповідає стандартів? На ці запитання Вам відповість наш інтернет-ресурс і допоможе по додатковим послугам таких як оформлення посвідки на постійне проживання, все це і багато іншого на веб-сторінках legal-position24.com
Послуги
Порядок надання статусу убд
Юридична консультація для військових
Оскарження постанови про адміністративне правопорушення
Військовий адвокат онлайн
Військова юридична допомога
Одноразова грошова допомога
Звільнення військовослужбовця під час воєнного стану
Адвокат по військовим справам київ
Оскарження постанови суду про адміністративне правопорушення
Підстави для переведення в іншу військову частину
Воєнний юрист
Військовий юрист
Статус учасника бойових дій
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право