Отримали відстрочку без проходження ВЛК і заміни облікового документа

Нещодавно до нас звернулась дружина військовозобов’язаного в інтересах свого чоловіка для отримання відстрочки, відповідно до нового законодавства.

Підставою для отримання відстрочки була наявність у жінки ІІ групи інвалідності.

Відповідно до п. 11, ч. 1, ст. 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”: не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, які мають дружину (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю I чи II групи.

  • Наш адвокат оперативно підготував Заяву на отримання відстрочки та супровідні документи. 
  • Після цього клієнт прибув до Фастівського ТЦК і отримав відстрочку без проходження ВЛК та заміни облікового документа (квиток радянського зразка, на обліку стоїть з 2017 року).

  • Свідоцтво про шлюб; 
  • ОДИН ІЗ документів, що підтверджує інвалідність дружини (чоловіка): 

 – Довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою, затвердженою МОЗ;

Посвідчення, яке підтверджує відповідний статус;

Пенсійне посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Законів України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”, “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”, в яких зазначено групу та причину інвалідності;

Довідка для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.