Скасування Постанови ВЛК. Успішна практика

До компанії «Правова Позиція» звернулась мати військовослужбовця по допомогу в оскарженні висновку ВЛК та направлення сина на переогляд до ВЛК регіону.

  • Наш адвокат детально вивчив усі матеріали, підготував та направив Заяву про перегляд Постанови до ВЛК регіону  з обгрунтуванням необхідності переогляду на підставі медичних показників.
  • Паралельно адвокат вів комунікацію з ВЛК регіону та в кінцевому рахунку ми отримали відповідь від ВЛК регіону про те, що військовослужбовця направлено на переогляд (дивіться фото нижче).

Військово-лікарська є важливою складовою у гарантуванні прав військовослужбовців і призовників, а Постанови ВЛК  – головний механізм об’єктивної оцінки і встановлення придатності до військової служби та причинного зв’язку захворювань/травм. 

При поверхневому і необ’єктивному огляді комісією існують механізми оскарження Постанов ВЛК: у досудовому та судовому порядку.

Для проведення експертизи створюються штатні та позаштатні ВЛК, Постанови яких є обов’язковими до виконання. 

Законодавством передбачено можливість оскарження Постанов ВЛК у досудовому порядку шляхом перегляду Постанови вищою інстанцією. До прикладу:

  1. Постанови ВЛК районного ТЦК та СП можна оскаржити до обласної ВЛК.
  2. Постанову обласної ВЛК можуть переглядити ВЛК регіонів.
  3. Постанови будь-яких ВЛК має право переглядати Центральна ВЛК.

Для оскарження Постанови ВЛК необхідно підготувати Заяву про перегляд Постанови (в якій детально описати підстави оскарження – незафіксовані хвороби чи реальний стан здоров’я) та додати всі супровідні документи.