Розблокування рахунків. Скасування виконавчого напису!

До компанії звернулась клієнтка, стосовного якої було відкрито виконавче провадження на підставі виконавчого напису нотаріусу. 

Внаслідок таких дій, у жінки були заблоковані рахунки. 

  • По-перше, було подано заяву до приватного виконавця для часткового розблокування рахунків. 

Наш адвокат оцінив такі дії нотаріуса як неправомірні.  

  • Оскільки виконавчий напис був винесений з порушенням вимог Закону, було вирішено його оскаржити у судовому порядку (укладений з клієнткою кредитний договір, який наданий нотаріусу для вчинення виконавчого напису, НЕ БУВ посвідчений нотаріально)
  • Адвокатом було подано позов про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню та заяву про забезпечення позову. 

Рішенням Солом`янського районного суду № 760/7834/24 від 08.05.2024 року було визнано виконавчий напис таким, що не підлягає виконанню. 

Безспірність заборгованості підтверджують документи, ПЕРЕДБАЧЕНІ спеціальним ПЕРЕЛІКОМ документів, затвердженим постановою КМУ від 29 червня 1999 року № 1172.

  • оригінал НОТАРІАЛЬНО ПОСВІДЧЕНОГО ДОГОВОРУ
  • документи, що підтверджують безспірність заборгованості боржника.

Нотаріус керувався постановою КМУ № 662, яка була визнана нечинною у 2017 році (у ній передбачалась можливість НЕ завіряти нотаріально кредитний договір). 

Оскаржений виконавчий напис вчинений нотаріусом 10.06.2021р., тобто після того як норма, якою керувався нотаріус, втартила чинність.