Звільнення зі служби на підставі наявності ІІ групи інвалідності у дружини

Нещодавно до нас звернувся військовий з питанням звільнення з військової служби у зв’язку із наявністю ІІ групи інвалідності у його дружини. Командування всіляко ігнорувало розгляд звернень нашого клієнта, тому військовий вирішив звернутись за професійною юридичною допомогою.

Нормативною базою для такого кейсу є Закону України «Про військовий обовʼязок і військову службу».

Підпунктом «г» пункту 2 частини четвертої статті 26 Закону зазначено, що ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ МАЄ ПРАВО ЗВІЛЬНИТИСЬ З ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ через такі сімейні обставини або інші поважні причини (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу): 

У звʼязку з наявністю дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю І чи ІІ групи

  • Наш адвокат підготував пакет документів та рапорт на звільнення в декількох екземплярах, які було подано на відповідну частину. 
  • Для максимального прискорення та сприяння розгляду рапорту на звільнення, адвокатом було подано запит до військової частини. У відповідь на який ми отримали інформацію, що наказ на звільнення готовий і чекає продовження обхідного листа.

У результаті, ми отримали позитивне рішення і клієнта було звільнено з військової служби.

На зображенні нижче Ви можете побачити успішний результат роботи адвоката та вдячний відгук клієнта.