Право власності на земельну ділянку необхідно оформити до 01.01.2025 року. Інакше її можуть передати в комунальну власність громад

Відповідно до статті 13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» у разі, якщо до 1 січня 2025 року власник паю або його спадкоємець не оформить право власності на цю земельну ділянку, він вважатиметься таким, що відмовився від одержання земельної ділянки. 

Ці землі можуть передати в комунальну власність громад. Але після передачі власники землі зможуть повернути її собі.

До прикладу, держава безоплатно виділила земельну ділянку в 70-90 роках, Ваші батьки або Ви там побудувались, проте не розробляли технічну документацію, не затверджували її, та селищна рада не виділила земельну ділянку у натурі, акту на земельну ділянку у Вас немає – необхідно це виправити! Як саме – розповідаємо нижче.

Якщо у власника є державний акт на право власності на земельну ділянку (виданий до 2013 року) або витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності на земельну ділянку (виданий після 2013 року), ці документи вже підтверджують його право власності.
Однак, якщо у власника є сертифікат на право на земельну частку (пай), пай необхідно перетворити на земельну ділянку.

  • Для оформлення права власності на пай і отримання витягу з реєстру речових прав на нерухоме майно до 1 січня 2025 року, власник сертифіката на земельну частку має звернутися до відповідної сільської, селищної або міської ради, на території якої розташований пай.
  • Після отримання рішення місцевої ради необхідно звернутися до землевпорядної організації, яка підготує проектну документацію із землеустрою та встановлення меж земельної ділянки.
  • Далі потрібно подати заяву до органів Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру або до ЦНАПу для реєстрації земельної ділянки та присвоєння їй кадастрового номера (це також може зробити землевпорядна організація за дорученням).
  • Отримавши витяг з Держземкадастру, слід повторно звернутися до місцевої ради для затвердження проектної документації із землеустрою та оформлення земельної ділянки у власність. Місцева рада має прийняти рішення про виділення земельної ділянки в натурі (на місцевості).
  • На завершальному етапі потрібно звернутися до державного реєстратора для реєстрації права власності на земельну ділянку на підставі рішення місцевої ради.
  • Після цього відомості про пай вносяться до Єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно, а власнику видається витяг про реєстрацію права власності на земельну ділянку.

Право власності на земельну ділянку необхідно оформити до 01.01.2025 року. Інакше її можуть передати в комунальну власність громад - невідкладна консультація з будь-якого питання

Юридична фірма "Правова Позиція" Рада вас бачити! На нашому сайті у Вас є можливість знайти інформацію про статус учасника бойових дій або оформити безкоштовна консультація юриста київ а також якщо Ви хотіли знайти адвокат по пенсійним справам пропонуємо Вам переглянути сторінки нашого сайту де можна знайти багато корисної інформації про послуги включаючи : встановлення опіки і процес розлучення в україні. На сайті є можливість замовити юридична консультація у львові. Команда нашої юридичної фірми допоможуть вам з вирішенням любого питання: тимчасова реєстрація місця проживання іноземця або ж судова практика позбавлення батьківських прав наша команда Вам із цим допоможе.

Право власності на земельну ділянку необхідно оформити до 01.01.2025 року. Інакше її можуть передати в комунальну власність громад - гарантія якості

Звертаємо увагу на - допомога з кредитами, розділ майна при розлученні, у сучасних умовах ці послуги є надзвичайно потрібними, тому їх якість має вирішальне значення, враховуючи нашу репутацію, ми надаємо все на найвищому рівні. Чи ставили Ви собі запитання де видача свідоцтва про право на спадщину ціна відповідає стандартів? На ці запитання Вам відповість наш сайт а також проконсультує Вас по додатковим послугам таких як позбавлення усиновлювача батьківських прав, все це і додатково на сторінках сайту legal-position24.com
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право