Терміново оскаржили Висновок ВЛК та відтермінували повістку

У липні цього року ми отримали термінове звернення від чоловіка, який пройшовши ВЛК за півтори години і був визнаний повністю придатним, отримав повістку на прибуття до пункту збору на 9 ранку вже через декілька днів після самої ВЛК.

Наш клієнт був незгодний з Висновком ВЛК, намагався того ж дня подати заяву для оскарження ВЛК, але в нього її не прийняли!

Тож залишався лише один день на вирішення цього питання, адже вже через два дні чоловік мав прибути по повістці.

  1. Наша пані адвокат в оперативному порядку у день звернення клієнта підготувала заяву на оскарження ВЛК і наступного дня зранку відправила її засобами поштового зв’язку (аби мати докази її направлення).  
  2. Після відправки заяви спеціаліст поїхала до ТЦК та СП разом з клієнтом, надала всі необхідні усні роз’яснення щодо стану здоров’я клієнта та повторно подала Заяву (вже особисто).

У результаті наша адвокат переконала ТЦК, що все-таки нашому клієнту потрібно відтермінувати повістку та повторно пройти ВЛК. 

Наші адвокати у таких ситуація наполегливо рекомендують йти шляхом мирного вирішення питання і якісної людської комунікації. 

Важливо пам’ятати, що оскаржувати висновок ВЛК потрібно юридично коректно, адже неправильно оформлена заява або недостатнє обґрунтування причини оскарження можуть стати підставою для відмови та збереження первинного висновку ВЛК без змін.

У разі необхідності слід звертатися за кваліфікованою правовою допомогою до юристів та адвокатів.

З нашої практики найчастіше трапляються наступні порушення, через які виникає потреба в оскарженні Висновку ВЛК:

  • Неповне медичне обстеження (коли час проходження ВЛК займає 2 години, а не декілька днів);
  • Невиконання ВЛК вимог щодо обов’язкового проведення певних аналізів, досліджень та обстежень;
  • Ігнорування ВЛК документів з історії хвороби чи висновків інших медичних закладів;
  • Поверхневий огляд, не проведений належним чином аналіз стану військовозобов’язаного.

Як і будь-який інший документ, висновок ВЛК можна оскаржити. Законодавством передбачено можливість оскарження висновків ВЛК у досудовому та судовому порядках:

  • До комісії вищого рівня
    Наприклад, висновки районної ВЛК можна оскаржити до обласної ВЛК, а рішення обласної — до регіональної ВЛК. Висновки всіх рівнів ВЛК також можуть бути оскаржені до ЦВЛК (Центральної військово-лікарської комісії).
  • Через суд
    Висновки ВЛК будь-якого рівня підлягають оскарженню в суді в порядку адміністративного судочинства.

Наші спеціалісти радять спочатку оскаржувати ВЛК без залучення суду, а вже якщо комісія вищої інстанції не задовольняє вимоги, тоді звертатися до суду.

Тож, якщо Ви отримали висновок ВЛК і не погоджуєтесь з ним, необхідно:

  • підготувати скаргу до органів ВЛК (обласного чи центрального) та вказати причину звернення
  • додати копію висновку ВЛК, який оскаржуєте
  • надати документи, які підтверджують реальний стан здоров’я і причину непогодження з попереднім висновком ВЛК (обстеження, історія хвороби, висновок лікарів, виписки з карток).

Досить часто зараз звертаються клієнти з проблемою, що їм не видали на руки висновок після проходження ВЛК.
Проблема полягає у тому, що, аби оскаржити поперднє рішення ВЛК, до Заяви / Скраги необхідно, окрім усіх відповідних медичних документів, надати копію висновку первинного ВЛК, тому що саме даний висновок буде оскаржуватися.

У цьому разі ми радимо звертатись до адвокатів, які шляхом направлення адвокатського запиту витребують висновок ВЛК та допоможуть з подальшим оскарженням.


Терміново оскаржили Висновок ВЛК та відтермінували повістку - експрес-консультація з будь-якого питання

Адвокатська фірма "Правова Позиція" Рада вас бачити! На сторінках нашого сайту Вам надано можливість знайти інформацію про підстави для виїзду за кордон чоловіків або замовити юридична консультація і також якщо Ви намагалися знайти адвокат у сімейних справах pапрошуємо Вас переглянути сторінки сайту де розміщено багато корисної інформації за послугами включаючи : встановлення піклування і набуття громадянства україни при одруженні. На нашому сайті є можливість замовити безкоштовна правова допомога онлайн. Юристи нашої компанії зможуть вам допомогти з вирішенням любого питання: виїзд за кордон легально або ж отримання українського громадянства наша команда Вам із цим допоможе.

Терміново оскаржили Висновок ВЛК та відтермінували повістку - гарантія якості

Зверніть увагу також на - тактика захисту за ст 130 купап, перерахунок пенсій державним службовцям, у сучасних умовах ці послуги є надзвичайно потрібними, тому їх якість має вирішальне значення, ми цінуємо нашу репутацію, тому надаємо все на найвищому рівні. Як часто Ви ставили собі запитання де свідоцтво про право на спадщину ціна відповідає стандартів? На ці запитання Вам відповість наша компанія а також допоможе по додатковим послугам таких як звільнення від військової служби, все це і ще більше на сайті legal-position24.com
Послуги
Оскарження постанови суду про адміністративне правопорушення
Консультація військового юриста
Звільнення зі служби
Військові адвокати київ
Звільнені від військової служби
Адвокати по військових справах
Виплата одноразової грошової допомоги військовослужбовцям
Юрист військовий
Порядок отримання убд
Оскарження влк
Допомога військового юриста
Отримання статусу учасника бойових дій
Звільнення військовослужбовця під час воєнного стану
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право