Поновили виплати дружині зниклого безвісти військовослужбовця

До нас звернулась дружина військовослужбовця, який захищаючи нашу Державу від збройної агресії країни-терориста, зник безвісти. 
Через декілька тижнів після його зникнення жінка перестаала отримувати виплати чоловіка (на його картку). 

  • Першочергово, адвокат пояснив жінці її право на виплати на безкоштовній консультації.
  • Далі ми звернулись до ТЦК та СП з пакетом усіх необхідних документів для отримання виплат. 

Станом на 1 липня 2024 року виплати грошового забезпечення зниклому безвісти військовослужбовцю було поновлено на картковий рахунок його дружини.

У разі зникнення безвісти військовослужбовця, за ним зберігаються виплати у розмірі його посадового окладу за останнім місцем служби, за військовим званням, надбавки за вислугу років та інших видів грошового забезпечення. Відтак, члени родини мають право на отримання такої виплати щомісячно.

Виплата грошового забезпечення здійснюється з дня зникнення безвісти членам сімей за їх заявою на ім’я командира військової частини.

Для отримання виплат необхідно звернутися із заявою до командира військової частини, надавши наступні документи:

  • копії сторінок паспорта повнолітніх членів сім’ї;
  • копію довідки про реєстрацію місця проживання (якщо ця інформація відсутня в паспорті);
  • копію свідоцтва про шлюб (за наявності) та свідоцтва про народження дітей (за наявності);
  • копію індивідуального податкового номера.

Командир військової частини розглядає протягом 15 днів подані документи та приймає рішення щодо виплати або відмови у виплаті грошового забезпечення, про що повідомляється заявнику в письмовій формі.

Родини зниклих безвісти бійців отримуватимуть виплати до дня визнання їх загиблими в судовому порядку або остаточно виключення зі списків особового складу військової частини. 

Першочергове право на матеріальну допомогу від держави має дружина зниклого безвісти або захопленого в полон військового, а вже потім його батьки.

Загалом право на виплати, зокрема додаткових та інших видів грошового забезпечення мають:

  • Дружина (або чоловік);
  • Повнолітні діти, які проживають разом з військовослужбовцем, якщо вони не мають власних дружини чи чоловіка;
  • Законні представники, тобто опікуни або піклувальники чи усиновлювачі неповнолітніх дітей або осіб з інвалідністю з дитинства незалежно від віку;
  • Утриманці військовослужбовців;
  • Батьки рівними частками, якщо військовослужбовці не одружені та не мають дітей.

На право отримання грошового забезпечення має претендувати першочергова особа. Якщо є дружина, то це буде вона; у випадку розлучення і наявності дитини, пріоритет надається дитині, а далі в порядку черги можуть отримати батьки. Поки особа перебуває у статусі зниклого безвісти, вона продовжує отримувати грошове забезпечення як військовослужбовець.


Поновили виплати дружині зниклого безвісти військовослужбовця - невідкладна консультація з будь-якого питання

Адвокатська компанія "Правова Позиція" рада Вас вітати! На нашому сайті Ви маєте можливість дізнатися про участь батька у вихованні дитини судова практика а також заказти безплатна консультація юриста онлайн в додаток якщо Ви намагалися знайти адвокат для військовослужбовців пропонуємо Вам перейти на сторінки сайту де можна отримати багато корисної інформації за послугами наприклад : визначення місця проживання дитини з батьком судова практика і індексація пенсій працюючим пенсіонерам. На нашому сайті можливо замовити адвокат львів консультація. Команда нашої юридичної компанії допоможуть вам з вирішенням любого питання: заповіт спадщина або оскарження нотаріальних дій наші фахівці допоможуть вам із цим.

Поновили виплати дружині зниклого безвісти військовослужбовця - найкращі юристи для Вас

Зверніть Вашу увагу також на - порядок виплати пенсії працюючим пенсіонерам, вступ в спадщину за законом, в сучасному світі ці послуги дуже затребувані, тому висока якість їх надання є пріоритетом, ми високо цінуємо нашу репутацію та надаємо послуги на найвищому рівні. Як часто Ви ставили собі запитання де свідоцтво про право на спадщину ціна відповідає якості? На ці запитання Вам відповість наша команда а також поділитися досвідом та порадами по додатковим послугам таких як позов позбавлення батьківських прав, все це і навіть більше на сторінках сайту legal-position24.com
Послуги
Надання статусу учасника бойових дій
Оскарження адміністративної постанови
Звільнення зі служби під час воєнного стану
Підстави для звільнення від військової служби
Оскарження постанови про накладення адміністративного стягнення
Адвокат військовий
Адвокат по мобілізації
Скасування постанови
Рапорт на оскарження влк
Статус учасника бойових дій
Виплата по інвалідності військовослужбовцям
Юрист по військовим питанням
Військовий адвокат консультація
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право