Допомогли отримати відстрочку на підставі ІІ групи інвалідності у дружини 

У червні до нас звернувся військовозобов’язаний за допомогою в отриманні відстрочки.
Підставою для отримання відстрочки була наявність у його дружини ІІ групи інвалідності.

Відповідно до п. 11, ч. 1, ст. 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” :
не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, які мають дружину (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю I чи II групи.

Якщо чоловік має дружину, яка є особою з інвалідністю ІІ групи, він може отримати відстрочку від мобілізації на весь час, поки її група інвалідності залишається дійсною. Тобто, якщо інвалідність надана на один рік, то право на відстрочку також буде дійсне протягом цього року або до дати продовження воєнного стану.

  • Наш адвокат оперативно підготував Заяву на отримання відстрочки та супровідні документи
  • Після цього клієнт прибув до Святошинського ТЦК і отримав відстрочку.

Результат роботи адвоката можете побачити на фото нижче. 

Центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) перевіряють наявність підстав для надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, згідно зі статтею 23 Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” (далі Закон), і готують відповідні документи для військовозобов’язаного.

Відстрочка від мобілізації може бути оформлена за допомогою реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів “Оберіг”, на основі отриманих даних з інших державних реєстрів або баз даних, які підтверджують право військовозоб’язаного на відстрочку відповідно до закону. Порядок оформлення відстрочки через реєстр “Оберіг” встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Які документи необхідно підготувати для отримання відстрочки?

  1. Свідоцтво про шлюб
  2. ОДИН ІЗ документів, що підтверджує інвалідність дружини (чоловіка)
  • Довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою, затвердженою МОЗ;
  • Посвідчення, яке підтверджує відповідний статус;
  • Пенсійне посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Законів України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”, “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”, в яких зазначено групу та причину інвалідності;
  • Довідка для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

Тобто, необхідно додати 2 документи, один з яких свідоцтво про шлюб та інше з переліку вище. Різниця між ними, в тому на якому етапі документи видаються та підтверджують інвалідність. 

Для отримання відстрочки від мобілізації дуже важливо скласти чітку та добре обґрунтовану заяву. У ній потрібно детально вказати підстави для відстрочки та додати відповідний перелік документів, які підтверджують ці підстави. Заява повинна бути оформлена зрозуміло і без помилок. Необхідно чітко зазначити абзац та пункт статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, на який йде посилання, оскільки різні пункти вимагають різних документів для підтвердження права на відстрочку.


Допомогли отримати відстрочку на підставі ІІ групи інвалідності у дружини  - експрес-консультація з будь-якого питання

Юридична фірма "Правова Позиція" рада Вам! На сторінках нашого сайту Ви маєте шанс дізнатися про перевірка паспорту по базі мвс а також оформити юридична консультація онлайн безкоштовно львів крім того якщо Ви хотіли знайти сімейний юрист київ pапрошуємо Вас переглянути сторінки сайту де багато корисної інформації та опис послуг включаючи : нарахування трудового стажу, а також поділ майна після розлучення. На сайті можливо замовити консультації по нарахуванню пенсії. Команда нашої юридичної компанії зможуть вам допомогти з вирішенням любого питання: посвідка про постійне місце проживання або ж скасування виконавчого напису нотаріуса ціна ми допоможемо вам із цим питанням.

Допомогли отримати відстрочку на підставі ІІ групи інвалідності у дружини  - швидка допомога

Звертаємо увагу ще на - розподіл спільного майна подружжя, опіка над дітьми, в сучасному світі ці послуги дуже затребувані, тому висока якість їх надання є пріоритетом, оскільки ми цінуємо свою репутацію, все виконується на найвищому рівні. Як часто Ви ставили питання де послуги адвоката ціна львів відповідає стандартів? На ці запитання Вам відповість наш інтернет-ресурс юридичної агенції а також надасть допомогу по додатковим послугам таких як позовна заява про позбавлення батьківських прав, все це і додатково на сайті legal-position24.com
Послуги
Звільнення військовослужбовців
Адвокат по мобілізації
Військовий адвокат юридичні консультації
Адвокат для військових
Консультація військового адвоката
Оскарження влк
Військовий юрист консультація
Звільнення з зсу
Онлайн консультація військового юриста
Адвокат для військовослужбовців
Воєнні адвокати
Виплата одноразової грошової допомоги
Звільнення з військової служби під час мобілізації
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право