Відтепер хлопців від 17 до 25 будуть брати на військовий облік без проходження ВЛК

16 серпня 2024 року Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову “Про реалізацію експериментального проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів”.

1. Військовий облік для призовників

Юнаки у віці від 17 до 25 років мають бути взяті на військовий облік без необхідності проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Це стосується як тих, хто знаходиться на території України, так і тих, хто перебуває за кордоном.

2. Перевірка документів за кордоном

Це стосується чоловіків віком від 18 до 60 років, які знаходяться за кордоном і подають заявки на оформлення українських або закордонних паспортів. Вони проходитимуть перевірку актуальності своїх військово-облікових документів через державну електронну систему «Трембіта».

3. Внесення до реєстру

Юнаки віком від 16 до 25 років, які проживають в Україні та подають заявки на оформлення паспорта, будуть внесені до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (ЄДРПВР) без проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

Це також стосується тих, хто перебуває за кордоном і звертається за оформленням або отриманням паспорта в українських дипломатичних установах за кордоном.

4. Перелік громадян

Буде складений список громадян України чоловічої статі віком від 16 до 60 років, які підлягають внесенню до ЄДРПВР і постановці на військовий облік.

Проєкт постанови був розроблений у співпраці Мінреінтеграції, Міноборони, ДМС, МВС та Генштабу ЗСУ. Питання про його впровадження неодноразово обговорювалося на міжвідомчих нарадах під керівництвом Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

“Такі нововведення сприятимуть забезпеченню оптимізації та ідентифікації відомостей у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів” – йдеться на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.


Відтепер хлопців від 17 до 25 будуть брати на військовий облік без проходження ВЛК - невідкладна консультація з будь-якого питання

Юридична контора "Правова Позиція" рада Вам! На сторінках нашого сайту у Вас є можливість знайти інформацію про підстави для виїзду за кордон чоловікам а також замовити консультація юриста онлайн україна безкоштовно в додаток якщо Ви цікавилися кредитний юрист пропонуємо Вам перейти на сторінки нашого сайту де можна знайти багато корисної інформації та відомостей про послуги включаючи : скасування постанови про адміністративне правопорушення і набуття і припинення громадянства україни. На нашому сайті Ви зможете замовити юридичні консультації. Эксперти нашої правової організації зможуть вам допомогти з вирішенням любого питання: розділ майна після розлучення або ж позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів ви можете розраховувати на допомогу нашої команди.

Відтепер хлопців від 17 до 25 будуть брати на військовий облік без проходження ВЛК - гарантія якості

Звертаємо увагу ще на - спадкове право, порядок набуття та припинення громадянства україни, в сучасному світі ці послуги дуже затребувані, тому висока якість їх надання є пріоритетом, ми високо цінуємо нашу репутацію та надаємо послуги на найвищому рівні. Ви думали про те де видача свідоцтва про право на спадщину ціна відповідає стандартам якості? На ці запитання Вам відповість наш інтернет-ресурс а також стане вашим гідом по додатковим послугам таких як перерахування пенсії працюючому пенсіонеру, все це і навіть більше на сторінках сайту legal-position24.com
Послуги
Звільнення від служби
Звільнення військовослужбовців
Одноразова виплата інвалідам війни
Військовий адвокат юридичні консультації
Оскарження постанови про накладення адміністративного стягнення
Оскарження постанови влк
Оскарження адміністративної постанови
Скасування постанови
Надання статусу учасника бойових дій
Право на звільнення з зсу
Звільнення військовослужбовців під час воєнного стану
Військова юридична допомога
Порядок надання статусу убд
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право