Суд зобов’язав військову частину розглянути рапорт на звільнення, який військовий подавав 6 разів

Військовослужбовець звернувся до Львівського окружного адміністративного суду із позовом до військової частини, в якому просив:

– визнати протиправною бездіяльність військової частини щодо ненаданні відповіді на його рапорт щодо його звільненні з військової служби за статтею 26 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу» за сімейними обставинами, а саме у зв`язку із здійсненням постійного догляду за дідом, який є інвалідом І групи;

– зобов`язати військову частину розглянути рапорт про його звільнення з військової служби.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що військовослужбовецсь проходить військову службу на посаді гранатометника і останні 5 років він постійно проживав разом та опікувався дідом 1954 року народження.

Останньому поставлено діагноз – Атрофія зорових нервів, ускладнена глаукома обох очей, ішемічна хвороба серця, гіпертонічна хвороба II стадії та інші хвороби відповідно до яких особа має І групу інвалідності довічно.

Висновком опікунської ради при виконавчому комітеті Буштинської селищної ради було визначено, що літній чоловік потребує постійного стороннього догляду та допомоги з боку онука (позивача), який є військовослужбовцем.

На початку 2023 року виникла необхідність у сторонньому догляді за дідом з боку позивача, тому з червня 2023 року чоловік неодноразово подавав рапорти командуванню військової частини.

Позивач зазначає, що до рапортів долучались усі необхідні документи і подавались вони з кінця червня 2023 до кінця листопада 2023. Однак, не зважаючи на це, військова частина на момент подання позову так і не надала жодної відповіді на такі рапорти.

Відповідач (військова частина) не надав суду жодних належних та допустимих доказів будь-якого розгляду рапорту позивача по суті.

Таким чином, спірна бездіяльність відповідача є протиправною, відтак в цій частині позовні вимоги про визнання протиправною бездіяльності Військової частини про ненадання відповіді на рапорт  військового щодо його звільненні з військової служби за сімейними обставинами, підлягають задоволенню.

На переконання суду, ефективним та належним (щодо розглядуваних правовідносин) способом захисту прав позивача є зобов`язання відповідача розглянути по суті рапорт військового, відтак в цій частині позовні вимоги також підлягають задоволенню.

Суд повністю задовільнив позов військовослужбовця до військової частини:

  • визнав протиправною бездіяльність військової частини щодо ненадання відповіді на рапорт щодо звільнення з військової служби за сімейними обставинами;
  • зобов`язав військову частину розглянути рапорт щодо звільнення чоловіка з військової служби за сімейними обставинами.

Рішення Львівського окружного адміністративного суду № 380/29561/23 від 26 липня 2024 року.


Суд зобов’язав військову частину розглянути рапорт на звільнення, який військовий подавав 6 разів - термінова консультація з будь-якого питання

Адвокатська компанія "Правова Позиція" рада Вас вітати! На сторінках нашого сайту Вам надано можливість знайти інформацію про розділ майна при розірванні шлюбу або замовити онлайн консультація адвоката а також якщо Ви намагалися знайти військовий юрист київ pапрошуємо Вас відвідати розділи нашого сайту де можна знайти багато корисної інформації та даних про послуги включаючи : надання послуг нерезиденту за межами україни, а також українське громадянство для іноземців. На сайті Ви маєте можливість замовити безкоштовна консультація юриста онлайн. Команда нашої правової організації будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: пошук в реєстрі нерухомого майна або відшкодування матеріальної та моральної шкоди ми надамо вам необхідну допомогу.

Суд зобов’язав військову частину розглянути рапорт на звільнення, який військовий подавав 6 разів - найкращі юристи для Вас

Зверніть Вашу увагу також на - розрахунок пенсії за вислугу років, розподіл майна під час розлучення, в сучасному світі такі послуги є надзвичайно важливими, тому їх якісне надання є ключовим, оскільки ми цінуємо свою репутацію, все виконується на найвищому рівні. Як часто Ви думали про те де адвокати львів ціни відповідає стандартів? На ці запитання Вам відповість наш інтернет-ресурс і допоможе по додатковим послугам таких як оформлення посвідки на постійне проживання, все це і багато іншого на веб-сторінках legal-position24.com
Послуги
Юрист військовий
Оскаржити рішення влк
Виплата одноразової грошової допомоги військовослужбовцям
Адвокат у військових справах
Скасування постанови
Одноразова грошова допомога при загибелі військовослужбовця
Грошова виплата військовослужбовцям
Юрист для військових
Звільнення зі служби
Звільнення з військової служби у військовий час
Порядок отримання убд
Одноразова допомога інвалідам війни
Воєнні адвокати
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право