Розʼяснення щодо однакової юридичної сили електронного та паперового ВОД (військово-облікового документу)

Міністерство оборони України повідомляє, що наявність у особи військово-облікового документа в електронній формі, наприклад, у відповідному застосунку мобільного телефону, або у вигляді роздрукованого військово-облікового документу з QR кодом, є рівнозначним військово-обліковому документу у паперовій формі, оскільки усі вони мають однакову юридичну силу.

Військово-обліковий документ в електронній формі дозволяє уповноваженим працівникам ТЦК та СП, Національної поліції, Держприкордонслужби зчитувати його за допомогою будь-яких засобів (телефони, планшети), на яких може бути встановлений застосунок Резерв+ та які мають камеру. А роботодавцю – формувати список військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час.

Військово-обліковий документ пред’являється особою за вимогою:

  • уповноваженого представника територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі – ТЦК СП);
  • поліцейського;
  • представника Держприкордонслужби у прикордонній смузі, контрольованому прикордонному районі та на пунктах пропуску через державний кордон України.

Постановою Кабміну №560 передбачено, що у період проведення мобілізації уповноважені представники ТЦК СП, поліцейські, а також представники Держприкордонслужби мають право вимагати у громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років військово-обліковий документ (військово-обліковий документ в електронній формі) разом з документом, що посвідчує особу.

Постановою Кабміну №559 визначено, що військово-обліковий документ створюється в електронній та/або паперовій формі.

Для формування військово-облікового документу в електронній формі необхідно скористатися засобами:

  • Електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста, зокрема з використанням його мобільного додатка;
  • Державного веб-порталу електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони;
  • Порталу Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Військово-обліковий документ в електронній формі є дійсним лише за наявності QR-коду та не може використовуватися без нього.

Військово-обліковий документ в електронній формі може бути роздрукований. У такому випадку він повинен містити QR-код військово-облікового документа, придатний для зчитування.

Військово-обліковий документ в електронній формі (у тому числі роздрукований) та військово-обліковий документ у паперовій формі мають однакову юридичну силу.

Крім того, роботодавці при формуванні списків військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час також можуть використовувати військово-облікові документи працівників як у паперовій, так і в електронній формі (у тому числі роздрукований), оскільки усі вони мають однакову юридичну силу


Розʼяснення щодо однакової юридичної сили електронного та паперового ВОД (військово-облікового документу) - безкоштовна консультація з будь-якого питання

Юридична контора "Правова Позиція" рада Вас вітати! На сторінках нашого сайту Вам випав шанс ознайомитись з підстави для перетину кордону чоловікам а також замовити юридична консультація у львові в додаток якщо Ви цікавилися адвокат 130 pапрошуємо Вас переглянути розділи нашого сайту де можна отримати багато корисної інформації та даних про послуги наприклад : скасування виконавчого напису нотаріуса ціна і перехід з військової пенсії на державну. На нашому сайті Ви можете замовити безплатна консультація адвоката. Юристи нашої правової організації будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: перетин державного кордону чоловіками або ж порядок надання статусу учасника бойових дій наші фахівці допоможуть вам із цим.

Розʼяснення щодо однакової юридичної сили електронного та паперового ВОД (військово-облікового документу) - найкращі юристи для Вас

Зверніть Вашу увагу також на - заява на розлучення, військова юридична допомога, такі послуги вкрай важливі в сучасному світі, тому їх якісне надання є дуже важливим, враховуючи нашу репутацію, ми надаємо все на найвищому рівні. Чи ставили Ви собі запитання де послуги адвоката ціна львів відповідає стандартів? На ці запитання Вам відповість наш інтернет-ресурс а також стане вашим гідом по додатковим послугам таких як рапорт на оскарження влк, все це і додатково на сторінках сайту legal-position24.com
Послуги
Військовий юрист консультація
Адвокат для військових
Підстави для звільнення від військової служби
Військова юридична допомога
Юрист для військових
Скасування постанови про адміністративне правопорушення
Військова юридична консультація
Рапорт на одноразову грошову допомогу
Адвокат для військовослужбовців
Юрист військовий
Юрист з питань мобілізації
Виплата одноразової грошової допомоги
Звільнення з зсу
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право