Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань: як отримати у 2024 році

Цього року такий вид допомоги може бути наданий. Це, зокрема, зазначено в окремому дорученні Міністра оборони України щодо виплати військовослужбовцям належних видів грошового забезпечення у 2024 році. Проте для надання цієї допомоги необхідно мати відповідні підстави, підтверджені офіційними документами.

  • смерть військовослужбовця, його дружини (чоловіка), дітей та батьків військовослужбовця;
  • поранення (контузії, травми, каліцтва) військовослужбовця, пов’язаного із захистом Батьківщини, виконанням завдань під час воєнного стану;
  • порушення стану здоров’я, перебування на лікуванні чи реабілітації, що підтверджено відповідними медичними документами (виписний епікриз, довідка про захворювання, постанова військово-лікарської комісії), а саме:

– онкологічне захворювання (хірургічне лікування, променева та/або хіміотерапія;

– захворювання на туберкульоз, ВІЛ/СНІД, гепатит В, С;

  • безперервне перебування на лікуванні, реабілітації або у відпустці для лікування у зв’язку з хворобою, які пов’язані із захистом Батьківщини (більш ніж 30 днів поспіль), внаслідок травм, захворювань нервової, серцево-судинної систем, опорно-рухового апарату та інших захворювань органів і систем з тяжким перебігом або наслідками, що потребують проведення багатоетапного хірургічного лікування, протезування, ендопротезування, трансплантації органів, індивідуального догляду, протирецидивного лікування з довготривалим застосуванням дорогих лікарських засобів;
  • сім’ям військовослужбовців, які захоплені в полон (крім військовослужбовців, які здалися в полон добровільно) чи заручниками, а також інтерновані в нейтральних державах або визнані безвісно відсутніми.

Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань виплачується в розмірі місячного грошового забезпечення, яке включає посадовий оклад, оклад за військовим званням, надбавку за вислугу років і щомісячні додаткові види грошового забезпечення (окрім винагород) за займаною посадою.

Всі військовослужбовці, крім строковиків.

Необхідно написати рапорт на ім’я командира з поясненням причини звернення і надати документи, що підтверджують підстави для виплати.

Проте ця виплата не є обов’язковою. У Постанові Кабміну зазначено, що це право командира надавати таку допомогу в межах наявного фонду грошового забезпечення.

Якщо виплата буде погоджена, то у 2024 році вона надається один раз. Також у цьому році можна отримати допомогу за попередній 2023 рік, якщо подія, що призвела до потреби в отриманні допомоги, відбулася у 2023 році і право на її отримання тоді не було реалізовано.


Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань: як отримати у 2024 році - невідкладна консультація з будь-якого питання

Юридична компанія "Правова Позиція" Рада вас бачити! На сторінках нашого сайту Вам надано можливість знайти інформацію про оформить спадщину а також замовити безплатна консультація юриста по телефону крім того якщо Ви шукали еміграційний адвокат львів радимо Вам відвідати розділи нашого сайту де представлено багато корисної інформації та відомостей про послуги серед яких : визнання виконавчого листа таким що не підлягає виконанню, а також перехід з одного виду пенсії на інший. На сайті Ви маєте можливість замовити юридична консультація онлайн. Эксперти нашої юридичної фірми допоможуть вам з вирішенням любого питання: перерахунок пенсії працюючому пенсіонеру або ж відшкодування моральної немайнової шкоди ви можете розраховувати на допомогу нашої команди.

Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань: як отримати у 2024 році - найкращі юристи для Вас

Зверніть увагу також на - відсоток по кредиту, розлучитись онлайн, в сучасному світі такі послуги є надзвичайно важливими, тому їх якісне надання є ключовим, оскільки ми цінуємо свою репутацію, все виконується на найвищому рівні. Ви думали про те де адвокати львів ціни відповідає якості? На ці запитання Вам відповість наш сайт і стане вашим гідом по додатковим послугам таких як визнання виконавчого напису недійсним, все це і ще більше на веб-сторінках legal-position24.com
Послуги
Адвокат військове право
Виплата огд військовослужбовцям
Звільнення з зсу
Юрист військовий
Грошова допомога військовослужбовцям
Звільнення військовослужбовця під час воєнного стану
Адвокат з військових питань
Військова юридична допомога
Військова юридична консультація
Юрист з питань мобілізації
Звільнення військовослужбовців під час воєнного стану
Оскарження постанови про накладення адміністративного стягнення
Підстави для переведення в іншу військову частину
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право