Спрощено процедуру отримання УБД: що змінилось?

Кабмін ухвалив зміни до Постанови №413, що суттєво спростить отримання статусу учасника бойових дій (УБД)  для деяких категорій осіб.

Відтепер захисники та захисниці, які служили або служать в силах безпеки та оборони, звільнені від обов’язку особисто займатися пошуком та збором необхідних документів для отримання статусу УБД.

Цю функцію на себе беруть відповідні комісії, що ухвалюють рішення щодо надання статусу.

  1. Електронний кабінет — складова ЄДРВВ, призначена для доступу користувачів електронного кабінету до Реєстру для внесення до нього та отримання з нього інформації. 
    Відповідно користувачами цього кабінету будуть заявники, секретарі комісії з питань надання УБД при органах сил безпеки та оборони, секретар міжвідомчої комісії, утвореної Мінветеранів, адміністратор ЦНАП.
  2. Форма заяви, що може подаватися у паперовій формі безпосередньо комісії УБД (міжвідомчій комісії), зокрема через поштове листування або через ЦНАП (лише для осіб з числа добровольчих формувань, статус УБД яким надається міжвідомчою комісією Мінветеранів). Співробітники розвідувальних органів України, подають заяву винятково у паперовій формі відповідним комісіям розвідувальних органів;
  3. Можливість особам, які проходять службу в органах Сил безпеки та оборони:

– подати заяву для надання статусу УБД в електронній формі засобами Порталу Дія або ЄДРВВ. 

– за відсутності необхідних документів можливість у заяві зазначити лише відомості, необхідні для надання статусу УБД (перевірка їхньої достовірності покладається на комісію з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій).

– обов’язок комісії їх витребовувати в уповноваженого органу відсутні документи (відомості).


Спрощено процедуру отримання УБД: що змінилось? - термінова консультація з будь-якого питання

Адвокатська фірма "Правова Позиція" вітає Вас! На нашому сайті у Вас буде можливість знайти інформацію про виізд за кордон чоловікам або замовити безкоштовна консультація юриста по телефону і також якщо Ви займалися пошуками адвокат військове право рекомендуємо Вам переглянути сторінки сайту де є багато корисної інформації та даних про послуги включаючи : оскарження постанови про накладення адміністративного стягнення, а також перерахунок пенсії для військовослужбовців. На сайті можливо замовити пенсійна консультація. Команда нашої компанії зможуть вам допомогти з вирішенням любого питання: заява на розірвання шлюбу або ж прийняття спадщини ми допоможемо вам із цим питанням.

Спрощено процедуру отримання УБД: що змінилось? - гарантія якості

Звертаємо Вашу увагу ще на - участь батька у вихованні дитини судова практика, позов про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною, такі послуги вкрай важливі в сучасному світі, тому їх якісне надання є дуже важливим, ми високо цінуємо нашу репутацію та надаємо послуги на найвищому рівні. Як часто Ви ставили питання де свідоцтво про право на спадщину ціна відповідає стандартам якості? На ці запитання Вам відповість наш інтернет-ресурс і поділитися досвідом та порадами по додатковим послугам таких як оскарження адмін постанови, все це і багато іншого на сторінках сайту legal-position24.com
Послуги
Заява на оскарження рішення влк
Підстави звільнення з військової служби під час воєнного стану
Виплати військовослужбовцям при інвалідності
Оскарження висновку військово лікарської комісії
Виплата одноразової грошової допомоги військовослужбовцям
Оскарження постанови влк
Адвокат з військових питань
Юрист для військових
Одноразова допомога інвалідам війни
Виплата одноразової грошової допомоги
Юридична допомога військовослужбовцям онлайн
Які документи потрібні для переведення в іншу військову частину
Воєнний юрист
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право