З 25 липня 2024 року людям із залежністю від азартних ігор не будуть видавати кредити

22.11.2023 було прийнято Закон № 9422 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання ринків фінансових послуг», а з 25.07.2024 усі кредитори, перш ніж видати кредит, мають пересвідчитись, що людина не страждає залежністю від азартних ігор.

 З 25 липня 2024 року бюро кредитних історій, які уклали договори про інформаційну взаємодію з КРАІЛ, матимуть змогу отримати доступ до Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх.

Тобто, мікрокредитні установи (МФО), які перевіряють позичальників через бюро кредитних історій і матимуть доступ до реєстру ігроманів, які роблять ставки за кредитні кошти.

Це означає заборону укладати договір про споживчий кредит з особами, які включені до Реєстру та які використовували кредитні кошти для внесення ставок.  

На кредиторів накладено обов’язок  до укладення договору про споживчий кредит перевірити наявність такої інформації в Реєстрі шляхом звернення до бюро кредитних історій.

Інформація про осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх, вноситься до Реєстру уповноваженим органом (КРАІЛ) за результатами розгляду відповідної заяви.

Члени сім’ї першого ступеня споріднення або законні представники відповідно до частини 11 статті 16 Закон України “Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор”.

Якщо особа, якій обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх, використовує кредитні кошти для внесення ставок, а витрати на гру перевищують особистий дохід такої особи, що ставить гравця або його сім’ю у скрутне матеріальне становище.

Це відбувається за результатами розгляду заяви щодо перевищення витрат на гру над особистими доходами гравця, що ставить гравця або його сім’ю у скрутне матеріальне становище, та здійснюється з використанням коштів, отриманих у позику, у тому числі на умовах фінансового кредиту.

За умови внесення КРАІЛ відповідної інформації про особу до Реєстру бюро кредитних історій зможуть передати її кредитодавцям. Після отримання такої інформації відповідно до абзацу 2 ч. 1 ст. 10 Закону України «Про споживче кредитування» кредитодавцям буде заборонено укладати договір про споживчий кредит з особами, щодо яких вони отримали інформацію про використання ними кредитних коштів для внесення ставок.   

Національний банк з 22 червня 2024 року заборонив проводити платіжні операції клієнтів на рахунки організаторів азартних ігор для участі в азартних іграх за рахунок коштів, отриманих на умовах кредиту.


З 25 липня 2024 року людям із залежністю від азартних ігор не будуть видавати кредити - швидка консультація з будь-якого питання

Юридична контора "Правова Позиція" вітає Вас! На сторінках сайту Вам надано можливість знайти інформацію про підстави для виїзду за кордон чоловікам і заказти юридична консультація львів а також якщо Ви шукали послуги юриста львів пропонуємо Вам відвідати розділи нашого сайту де представлено багато корисної інформації за послугами серед яких : позбавлення батьківських прав, а також порядок виплати пенсії працюючим пенсіонерам. На сайті Ви маєте можливість замовити консультація військового юриста. Команда нашої компанії будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: виїзд за кордон або ж звільнення зі служби під час воєнного стану наші фахівці допоможуть вам із цим.

З 25 липня 2024 року людям із залежністю від азартних ігор не будуть видавати кредити - найкращі юристи для Вас

Звертаємо Вашу увагу ще на - виключення для виїзду за кордон, перевірка арешту майна, в сучасному світі ці послуги дуже затребувані, тому висока якість їх надання є пріоритетом, ми високо цінуємо нашу репутацію та надаємо послуги на найвищому рівні. Чи ставили Ви собі запитання де адвокати львів ціни відповідає стандартів? На ці запитання Вам відповість наша компанія а також надасть допомогу по додатковим послугам таких як надання статусу учасника бойових дій, все це і багато іншого на веб-сторінках legal-position24.com
Послуги
Кредитний адвокат
Перевірка власника нерухомості
Перевірити наявність нерухомого майна
Перевірка права власності
Перевірка права власності на нерухомість
Колектори як з ними боротися
Визнання виконавчого листа таким що не підлягає виконанню
Антиколектори
Адвокат в суд
Судовий захист
Перевірка паспорту дмс
Допомога адвоката по кредиту
Перевірка нерухомого майна
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право