Допомогли клієнту отримати пільгову підвищену пенсію за Списком 2 професій зі шкідливими та важкими умовами праці

Нещодавно до нас звернулась жінка за допомогою у перерахунку пенсії, адже мала сумніви щодо розміру виплат.

Провівши консультацію адвокат дізнався, що наша клієнтка працювала більше 10 років провідником на теплоходах, що виходили у відкриті моря, займались роботами з перевезення вантажів і пасажирів і отримує пенсію за вислугу років як працівник плавскладу відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення»(загальний трудовий стаж становить понад 25 років).

Адвокат проаналізував ситуцію і визначив, що клієнтка має право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах за ст. 114 Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування», так як працювала більш ніж 10 років на роботах, включених до Списку № 2 робіт зі шкідливими та важкими умовами праці, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

  • Погодивши з клієнтом векторі дій, адвокат підготував заяву до Пенсійного фонду України про призначення пенсії за віком на пільгових умовах відповідно до ст. 114 Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування» як працівнику на роботах, що віднесені до Списку № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників з шкідливими та важкими умовами праці, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.
  • Адвокат також просив для нарахування пенсії застосувати показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески за 2021, 2022, 2023 роки.

Це дало б можливість збільшити пенсію більше, ніж втричі!

За декілька тижнів Головним управлінням Пенсійного фонду України було відмовлено у призначенні нашій клієнтці пенсії за віком.

Підставою для відмови стало не зарахування до страхового стажу жінки періоду її роботи за Списком № 2, а весь період її стажу був врахований для визначення права на пенсію в одинарній кратності.

Адвокатом було прийнято рішення звертатись до суду і оскаржувати відмову!

  1. Як наслідок, суд визнав рішення Пенсійного фонду є необґрунтованим та неправомірним, а тому підлягає скасуванню.
  2. Рішенням Донецького окружного адміністративного суду №200/1675/24 від 14 червня 2024 року:
  • визнано неправомірним рішення Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області; і 
  • зобов’язано повторно розглянути заяву нашої клієнтки про призначення пенсії за віком – із врахуваннямправової оцінки, наданої судом у рішенні.

Відповідно до п.2 ч.2 ст. 114 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»:

пенсія за віком призначається працівникам, зайнятим повний робочий день на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, – після досягнення 55 років і за наявності страхового стажу не менше 30 років у чоловіків, з них не менше 12 років 6 місяців на зазначених роботах, і не менше 25 років у жінок, з них не менше 10 років на зазначених роботах.

Як вбачається зі Списку № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2016 року № 461, до вказаного списку внесені наступні роботи/професії/посади: 

розділ XXVIII «ТРАНСПОРТНІ ПОСЛУГИ», підрозділ 3 «Морський і річковий флот»: Плаваючий склад – машинна команда вантажних, пасажирських суден, буксирів, суден службово-допоміжного флоту і суден портового флоту, що постійно працюють в акваторії порту (за винятком службово-роз`їзного, приміського і внутрішньоміського сполучення).


Допомогли клієнту отримати пільгову підвищену пенсію за Списком 2 професій зі шкідливими та важкими умовами праці - швидка консультація з будь-якого питання

Адвокатська компанія "Правова Позиція" вітає Вас! На нашому сайті Вам надано можливість ознайомитись з опікунство над дитиною а також заказти консультація юриста безкоштовно по телефону також і якщо Ви намагалися знайти адвокат захист рекомендуємо Вам перейти на розділи сайту де можна отримати багато корисної інформації та опис послуг серед яких : позовна заява про відшкодування матеріальної шкоди і позов про розірвання шлюбу. На сайті можливо замовити консультація адвоката безкоштовно. Юристи нашої юридичної фірми зможуть вам допомогти з вирішенням любого питання: індексація військової пенсії або ж оскарження постанови влк наші фахівці допоможуть вам із цим.

Допомогли клієнту отримати пільгову підвищену пенсію за Списком 2 професій зі шкідливими та важкими умовами праці - великий вибір послуг

Звертаємо увагу також на - перерахунок пенсії військовим пенсіонерам судова практика, перевірка власника нерухомості, в сучасному світі такі послуги є надзвичайно важливими, тому їх якісне надання є ключовим, ми цінуємо нашу репутацію, тому надаємо все на найвищому рівні. Чи ставили Ви собі запитання де послуги адвоката львів ціни відповідає якості? На ці запитання Вам відповість наша компанія і проконсультує Вас по додатковим послугам таких як судова практика позбавлення батьківських прав, все це та багато іншого на веб-сторінках legal-position24.com
Послуги
Доплата працюючим пенсіонерам
Позовна заява про перерахунок пенсії військовослужбовцям
Перевірка пенсій
Довідка про стаж
Пенсійний юрист
Заява на перерахунок пенсії військовослужбовцям
Перерахунок пенсії військовослужбовцям
Надбавки до пенсій чорнобильцям
Перевірка призначеної вам пенсії
Перехід з військової пенсії на державну
Чорнобильці пенсії
Індексація пенсій працюючим пенсіонерам
Допомога в оформленні пенсії
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право