Збільшили пенсію за понаднормовий стаж постраждалій внаслідок катастрофи на ЧАЕС

Нещодавно до нас звернулась клієнтка за допомогою у здійсненні перерахунку  пенсійного забезпечення, а саме зі збільшенням пенсії на 1% заробітку за кожний рік роботи понад установлений стаж.

Погодивши з клієнткою вектор дій, ми звернулись до Пенсійного фонду щодо перерахунку пенсійного забезпечення, де отримали відмову. 

Фонд зазначив, що пенсію клієнтки обчислено з дотриманням положень Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування» і жінка не має права на перерахунок пенсії, адже отримує пенсію за віком.

  • Адвокат не погодився з відмовою і підготував належну позовну заяву та подали до Київського окружного адміністративного суд.
  • Рішення ПФУ було визнано протиправним.
  • Суд зобов’язав Пенсійний фонд України перерахувати та виплатити належну пенсію.

Особі, яка має одночасно право на різні види пенсії (за віком, по інвалідності, у зв`язку з втратою годувальника), призначається один із цих видів пенсії за її вибором (частина 1 статті 10 Закону). 

Згідно з ч. 2 ст. 56 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» право на пенсію в повному розмірі мають громадяни, віднесені до категорій 1, 2, 3, 4 за умови стажу роботи, не меншого, ніж:

  • 20 років для чоловіків; 
  • 15 років для жінок, 

зі збільшенням пенсії на 1 % заробітку за кожний рік роботи понад установлений стаж (але не вище за 75 % заробітку). 

Жінці призначено пенсію за віком відповідно до статті 27 Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування», із зменшенням пенсійного віку відповідно до статті 55 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», ТОМУ ВОНА МАЄ ПРАВО НА ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЇ відповідно до ч.2 ст. 56 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» ІЗ ЗБІЛЬШЕННЯМ ПЕНСІЇ НА 1% заробітку за кожний рік роботи понад стаж 15 років, починаючи з дати, за шість місяців, що передують даті звернення до суду. 

Рішення Київського окружного адміністративного суду №320/16395/24 від 24 травня 2024 року.


Збільшили пенсію за понаднормовий стаж постраждалій внаслідок катастрофи на ЧАЕС - невідкладна консультація з будь-якого питання

Юридична контора "Правова Позиція" вітає Вас! На нашому сайті Ви маєте можливість дізнатися про громадянство в україні а також замовити безкоштовна консультація юриста по телефону крім того якщо Ви цікавилися адвокат по кредитах pапрошуємо Вас переглянути сторінки сайту де є багато корисної інформації про послуги включаючи : позовна заява про відшкодування матеріальної та моральної шкоди і перегляд виконавчого провадження. На нашому сайті Ви зможете замовити юридична консультація у львові. Адвокати нашої компанії будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: аліменти онлайн або оскарження виконавчого напису нотаріуса ми надамо вам необхідну допомогу.

Збільшили пенсію за понаднормовий стаж постраждалій внаслідок катастрофи на ЧАЕС - гарантія якості

Звертаємо увагу на - перехід з пенсії за віком на пенсію державного службовця, заперечення на адміністративний протокол ст 130, такі послуги вкрай важливі в сучасному світі, тому їх якісне надання є дуже важливим, ми цінуємо нашу репутацію, тому надаємо все на найвищому рівні. Як часто Ви ставили питання де послуги адвоката ціна львів відповідає якості? На ці запитання Вам відповість наша команда а також надасть допомогу по додатковим послугам таких як позов про позбавлення батьківських прав, все це і навіть більше на сторінках сайту legal-position24.com
Послуги
Консультації по нарахуванню пенсії
Розрахунок пенсії за вислугу років вчителям
Порядок перерахунку пенсій державним службовцям
Перехід з військової пенсії на державну
Перерахунок пенсий держслужбовцям
Пенсія держслужбовця порядок розрахунку та перерахунку
Оформлення пенсії
Перевірити нарахування пенсії
Військові пенсії перерахунок
Перерахунок пенсій військовим пенсіонерам
Пенсія ліквідаторам аварії на чаес
Перерахунок пенсії поліцейським
Перегляд пенсій військовослужбовцям
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право