ПФУ не зарахував довідку про заробітну плату для обчислення пенсії, оскільки вона була видана на тимчасово окупованій території

30.10.2023 року ми з клієнтом звернулись до Пенсійного фонду України із заявою про здійснення перерахунку пенсії, долучивши усі необхідні документи.

ПФУ не зараховав довідку про заробітну плату для обчислення пенсії, оскільки вона була видана на тимчасово окупованій території.

Пенсійний фонд аргументував відмову тим, що довідку про заробітну плату неможливо підтвердити первинними документами, оскільки вони знаходяться на непідконтрольної, викликають сумніви в достовірності зазначеної в них інформації та вимагають додаткової перевірки. 

ПФУ не може здійснити перевірку первинних документів через те, що вони знаходяться на непідконтрольній території, а інших належних відомостей на підтвердження довідки про заробітну плати  не надходило. 

Першочергово адвокатом було підготовлено звернення, а отримавши незаконну відмову, ми подали позовну заяву до суду.

  • Рішенням Вінницького окружного адміністративного суду № 120/1356/24 від  27.05.2024 року наш  позов задоволено!
  • Рішення ПФУ про відмову у перерахунку пенсії визнано протиправними та скасувано. 
  • Зобов`язано ПФУ повторно розглянути нашу заяву та здійснити перерахунок пенсії.

Перевірка достовірності виданих документів покладається на пенсійний орган, а сумніви останнього щодо обґрунтованості їх видачі та неможливість здійснити перевірку, оскільки вони знаходяться на непідконтрольній території самі по собі не можуть бути підставою для відмови у неврахуванні заробітної плати при призначенні позивачу пенсії.

Неможливість врахування заробітної плати в зв`язку з неможливістю проведення перевірки обґрунтованості видачі довідки є безпідставним, оскільки надана довідка містила посилання на особові рахунки як на первинні документи, на підставі яких вона видана, а тому підстави для проведення перевірки поданої довідки у ПФУ були відсутні.

Всі первинні документи не можуть піддаватися сумніву та позбавляти особу права на отримання пенсії, що обчислена із заробітку, який вона отримувала на законних підставах, тільки з тих міркувань, що відомості, вказані у довідці неможливо перевірити, оскільки підприємство знаходиться на непідконтрольній Україні території.


ПФУ не зарахував довідку про заробітну плату для обчислення пенсії, оскільки вона була видана на тимчасово окупованій території - невідкладна консультація з будь-якого питання

Юридична компанія "Правова Позиція" вітає Вас! На сторінках нашого сайту Ви маєте можливість дізнатися про порядок і умови перерахунку пенсій державних службовців а також замовити безкоштовна онлайн консультація юриста на додаток до цього якщо Ви шукали юрист кредит радимо Вам перейти на розділи сайту де багато корисної інформації та опис послуг наприклад : оформлення запрошення і одноразова грошова допомога. На нашому сайті є можливість замовити юридична консультація в києві київ. Эксперти нашої компанії будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: тимчасова посвідка на постійне проживання або ж підтвердження трудового стажу в судовому порядку наші експерти вам допоможуть.

ПФУ не зарахував довідку про заробітну плату для обчислення пенсії, оскільки вона була видана на тимчасово окупованій території - швидка допомога

Звертаємо увагу ще на - перерахунок пенсій за вислугу років, перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам, такі послуги вкрай важливі в сучасному світі, тому їх якісне надання є дуже важливим, враховуючи нашу репутацію, ми надаємо все на найвищому рівні. Як часто Ви ставили собі запитання де видача свідоцтва про право на спадщину ціна відповідає стандартів? На ці запитання Вам відповість наш інтернет-ресурс юридичної агенції і проконсультує Вас по додатковим послугам таких як відшкодування шкоди страховою компанією при дтп, все це і додатково на сторінках сайту legal-position24.com
Послуги
Перерахунок пенсій ветеранам мвс
Пенсія ліквідаторам аварії на чаес
Перевірка правильності нарахування пенсії
Перерахунок пенсій бувшим держслужбовцям
Перерахунки пенсій працюючим пенсіонерам
Оформлення пенсійних справ
Довідка про підтвердження наявного трудового стажу
Підрахунок стажу роботи
Перерахунок пенсій чорнобильцям
Перерахунок пенсії ліквідаторам чаес
Обрахунок пенсії
Порядок виплати пенсій працюючим пенсіонерам
Перегляд пенсій держслужбовцям
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право