Звільнення з військової служби на підставі наявності трьох неповнолітніх дітей

25 квітня 2024 року до нашого юриста звернувся військовослужбовець за рекомендацією щодо звільнення зі служби на підставі наявності трьох неповнолітніх дітей.

Військовослужбовець проходив службу за контрактом і мав намір звільнитись за сімейними обставинами.

  • Адвокатом було підготовлено рапорт та відповідні документи для звільнення з військової служби. 
  • Подача документів відбулася 18.05.2024 року – після вступу Закон України №10449 у юридичну силу. 

Вже 14 червня 2024 року (менш, ніж за місяць) військовослужбовець отримав Витяг з наказу щодо звільнення з військової служби.

Підставою для звільнення є пп. «г» п. 3 ч. 5 п. 3 ч. 12 ст. 26 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»перебування на утриманні у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років, крім тих, які мають заборгованість із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці.

З парктичної точки зору, 3 і більше дітей не обов’язково повинні бути рідними для військовослужбовця та бути народженими в одному шлюбу, адже головним є факт утримання цих дітей. 

Саме тому першочергово потрібно мати достатню кількість підтверджень факту утримання трьох чи більше неповнолітніх дітей.

Військовослужбовці, які мають заборгованість із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці, не мають право на звільнення з військової служби.

Якщо військовий проживає однією сім’єї зі своїми дітьми, для звільнення треба надати такі підтверджуючі документи: 

  • свідоцтво про народження на кожну дитину;
  • свідоцтво про шлюб військовослужбовця;
  • копія паспорта дружини.

Якщо військовослужбовець не проживає однією сім’єю зі своїми дітьми, необхідно надати документи, які підтверджують факт їх утримання:

  • Рішення суду про призначення аліментів на утримання дитини (дітей);
  • Довідка з виконавчої служби про відсутність заборгованості по сплаті аліментів, розміру сплати таких аліментів та інші документи.


Звільнення з військової служби на підставі наявності трьох неповнолітніх дітей - невідкладна консультація з будь-якого питання

Юридична компанія "Правова Позиція" вітає Вас! На сторінках нашого сайту у Вас буде можливість знайти інформацію про пенсіі чорнобильцям і заказти юридична консультація безкоштовно по телефону плюс до всього якщо Ви намагалися знайти юрист по займам pапрошуємо Вас переглянути сторінки нашого сайту де представлено багато корисної інформації за послугами серед яких : оскарження адміністративної постанови, а також процес розлучення. На сайті Ви можете замовити консультація юриста онлайн україна. Адвокати нашої юридичної фірми зможуть вам допомогти з вирішенням любого питання: представлення інтересів в суді або позовна заява про відшкодування матеріальної та моральної шкоди ми з радістю вам допоможемо.

Звільнення з військової служби на підставі наявності трьох неповнолітніх дітей - найкращі юристи для Вас

Звертаємо Вашу увагу на - суд розлучення, виключення для виїзду за кордон, в сучасному світі такі послуги є надзвичайно важливими, тому їх якісне надання є ключовим, оскільки ми цінуємо свою репутацію, все виконується на найвищому рівні. Ви думали про те де оформити спадщину ціна відповідає стандартам якості? На ці запитання Вам відповість наша команда і допоможе по додатковим послугам таких як заява на оскарження рішення влк, все це і ще більше на сайті legal-position24.com
Послуги
Послуги військового юриста
Консультація військового адвоката
Одноразова грошова допомога при загибелі військовослужбовця
Звільнення від військової служби
Звільнення з військової служби під час мобілізації
Військова юридична допомога
Підстави звільнення з військової служби під час воєнного стану
Виплата огд військовослужбовцям
Статус учасника бойових дій
Звільнення військовослужбовців
Юридична консультація для військовослужбовців
Переведення в іншу військову частину за сімейними обставинами
Оскарження висновку військово лікарської комісії
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право