Чи матимуть аспіранти-контрактники право на відстрочку?

Наказ МОН, який позбавив аспірантів-контрактників права на відстрочку від мобілізації, Державна регуляторна (ДРС) служба визнала недійсним.

ДРС визнала незаконним наказ Міністерства освіти і науки про заборону вступу на контрактну денну форму навчання в аспірантуру.

Наказ, виданий Оксеном Лісовим, позбавляє аспірантів очної форми можливості навчатися на контракті. Це викликало звернення від ГО “Молодіжна правозахисна агенція”, яке прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив розглянути регулятору. Також до ДРС звернулися представники “Об’єднання студентських самоврядувань” та “Спілки ректорів закладів вищої освіти”.

Вони стверджують, що дії міністерства порушують Конституцію та закони України, що може призвести до відтоку науковців та звільнення співробітників університетів.

Заявники вважають, що ці дії МОН спричинять відтік молодих науковців до закордонних університетів, значні втрати позабюджетного фінансування для вищих навчальних закладів та вимушене звільнення наукових працівників, що погіршить перспективи розвитку науки в Україні.

ДРС вказала, що накази МОН не відповідають міжнародним договорам та угодам, ратифікованим Україною. Основні порушення стосуються права на освіту, недискримінації та пропорційності обмежень в умовах надзвичайного стану.

Регулятор дійшов висновку, що накази МОН порушують кілька міжнародних договорів та угод, ратифікованих Україною, обмежують право на освіту, не забезпечують рівність та недискримінацію, а також не дотримуються принципів пропорційності та обґрунтованості обмежень в умовах воєнного стану. Міністерство юстиції найближчим часом має розглянути та скасувати ці накази.

26.07.2024 Мін’юст підтвердив правомірність Наказів МОН щодо аспірантури!

Рішення МОН щодо змін до порядку вступу в аспірантуру є законними. Це підтвердило Міністерство юстиції України за результатами перевірки.

На підставі звернення ДРС Мінʼюст здійснив відповідну перевірку, за результатами якої визначено та підтверджено законність і правомірність вищезазначених наказів і рішень.

Такий висновок Мінʼюст уже надіслав до ДРС.


Чи матимуть аспіранти-контрактники право на відстрочку? - швидка консультація з будь-якого питання

Юридична контора "Правова Позиція" вітає Вас! На сторінках сайту Ви зможете знайти інформацію про перерахунок пенсії військовослужбовцям судова практика і заказти військовий адвокат юридичні консультації плюс до всього якщо Ви хотіли знайти юрист з питань мобілізації рекомендуємо Вам переглянути сторінки нашого сайту де є багато корисної інформації та відомостей про послуги серед яких : оформлення пенсійних справ, а також виплати військовослужбовцям при інвалідності. На сайті можливо замовити юридична консультація львів. Адвокати нашої компанії будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: спадковий реестр або скасування нотаріального напису ми надамо вам необхідну допомогу.

Чи матимуть аспіранти-контрактники право на відстрочку? - великий вибір послуг

Зверніть Вашу увагу на - виїзд за кордон, тактика захисту за ст 130 купап, такі послуги вкрай важливі в сучасному світі, тому їх якісне надання є дуже важливим, ми високо цінуємо нашу репутацію та надаємо послуги на найвищому рівні. Чи ставили Ви собі запитання де оформити спадщину ціна відповідає якості? На ці запитання Вам відповість наш інтернет-ресурс юридичної агенції і зорієнтує Вас по додатковим послугам таких як порядок оформлення посвідки на тимчасове проживання, все це і додатково на веб-сторінках legal-position24.com
Послуги
Одноразова грошова допомога при загибелі військовослужбовця
Військова юридична допомога
Звільнені від військової служби
Юрист по військовим питанням
Юридична консультація для військовослужбовців
Допомога військового юриста
Військовий адвокат юридичні консультації
Консультація військового юриста
Право на звільнення з зсу
Оскарження адміністративної постанови
Підстави для звільнення від військової служби
Адвокати по військових справах
Юрист для військових
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право