Суд скасував штраф ТЦК за те, що чоловік не пред’явив військово-обліковий документ, адже у Реєстрі «Оберіг» були дані про те, що він перебуває на обліку

Чоловік звернувся з позовом до Ямпільського районного суду Вінницької області і просив скасувати постанову ТЦК, яку він отримав «Укрпоштою» і відповідно до якої його було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 210-1 КУпАП – накладено штраф 17 000 грн.

11 червня 2024 року чоловіка було доставлено прикордонниками до ТЦК. Згідно перевірки бази даних систем Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов`язаних та резервістів АІТС «ОБЕРІГ» встановлено, що він перебуває на військовому обліку. 

Чоловік на вимогу посадових осіб пред`явити свій військово-обліковий документ не виконав і вказав, що у нього відсутній військово-обліковий документ призовника, оскільки він його не отримував. 

Згідно п. 49 Порядку проведення призову громадян та військову службу під час мобілізації, затвердженого постановою КМУ від 16 травня 2024 року №560 у період проведення мобілізації уповноважені представники ТЦК або поліцейські, а також представники Держприкордонслужби мають право вимагати у громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років військово-обліковий документ (військово-обліковий документ в електронній формі) разом із документом, що посвідчують особу.

ТЦК вважає, що існував факт порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, чим вчинено адміністративне правопорушення передбачене ч. 3 ст. 210-1 КУпАП.

Чоловік, у свою чергу,  вважає постанову ТЦК незаконною.
Він зазначив, що з цієї постанови випливає, що шляхом перевірки бази даних системи Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів АІТС «ОБЕРІГ» було встановлено, що він стоїть на військовому обліку.

Іншими словами, ТЦК у цій постанові підтверджує факт, що була можливість отримати персональні дані позивача з Реєстру «Оберіг» через електронну інформаційну взаємодію.

НАГАДАЄМО: відповідно до примітки до ст. 210 КУпАП, положення статей 210, 210-1 КУпАП щодо накладення штрафу НЕ застосовуються – у разі можливості отримання держателем Єдиного державного реєстру призовників персональних даних призовника, військовозобов’язаного, резервіста шляхом електронної інформаційної взаємодії з іншими реєстрами (у тому числі публічними), базами даних, держателями яких є державні органи.

У протоколі від 11 червня 2024 року чоловік вказав, що у нього «відсутній військово-обліковий документ призовника», оскільки він його не отримував.

Суд вважає, що це є його виною, оскільки особисто позивач не з’явився до ТЦК для отримання ВОД. Це підтверджує факт порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, чим вчинено адміністративне правопорушення передбачене ч.3 ст.210-1 КУпАП

ТЦК мав можливість та отримав із системи Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів АІТС «ОБЕРІГ» персональні дані військовозобов’язаного про те, що останній перебуває на військовому обліку, а тому у відповідача не було підстав для притягнення позивача до адміністративної відповідальності за ч.3 ст.210-1 КупАП, відповідно до примітки ст.210 КУпАП.

Тож, Ямпільський районний суд Вінницької області у своєму Рішенні №153/1044/24 від 17.07.2024 року скасував постанову ТЦК.


Суд скасував штраф ТЦК за те, що чоловік не пред’явив військово-обліковий документ, адже у Реєстрі «Оберіг» були дані про те, що він перебуває на обліку - термінова консультація з будь-якого питання

Адвокатська фірма "Правова Позиція" вітає Вас! На сторінках сайту у Вас є можливість знайти інформацію про реєстр заповітів та спадкових справ або заказти онлайн консультація з юристом і також якщо Ви шукали сімейний адвокат київ рекомендуємо Вам переглянути розділи нашого сайту де опубліковано багато корисної інформації та опис послуг серед яких : відшкодування моральної шкоди і порядок розлучення. На сайті є можливість замовити пенсійна консультація київ. Команда нашої компанії будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: поділ спільного майна подружжя після розірвання шлюбу або оформлення пенсії на пільгових умовах ви можете розраховувати на допомогу нашої команди.

Суд скасував штраф ТЦК за те, що чоловік не пред’явив військово-обліковий документ, адже у Реєстрі «Оберіг» були дані про те, що він перебуває на обліку - швидка допомога

Зверніть увагу ще на - взяти під опіку дитину, отримати посвідку на постійне проживання в україні, в сучасному світі такі послуги є надзвичайно важливими, тому їх якісне надання є ключовим, ми цінуємо нашу репутацію, тому надаємо все на найвищому рівні. Як часто Ви ставили собі запитання де видача свідоцтва про право на спадщину ціна відповідає якості? На ці запитання Вам відповість наш інтернет-ресурс і надасть підтримку по додатковим послугам таких як оформлення свідоцтва про право власності, все це та багато іншого на веб-сторінках legal-position24.com
Послуги
Юристи для військовослужбовців
Оскарження постанови у справі про адміністративне правопорушення
Оскарження адмін постанови
Воєнні адвокати
Звільнення військовослужбовців під час воєнного стану
Грошова допомога військовослужбовцям
Порядок звільнення з військової служби
Які документи потрібні для переведення в іншу військову частину
Виплата по інвалідності військовослужбовцям
Виплата одноразової грошової допомоги військовослужбовцям
Адвокат з військових справ
Адвокат з військових питань
Підстави для переведення в іншу військову частину
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право