В Україні зʼявиться новий вид заохочення для військових 

16.07.2024 Верховна Рада прийняла Закон № 9316, яким розширюється перелік заохочень для військовослужбовців, а саме поновлення в колишньому військовому званні під час дії воєнного стану.

Зміни будуть внесені до Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, тож оновленою ст. 26-2 Статуту передбачено, що під час дії воєнного стану військовослужбовець, позбавлений військового звання у дисциплінарному порядку, поновлюється у званні, яке він мав до накладення стягнення, незалежно від штатної посади, яку він займає, за умови позитивної атестації.

  • Міністр оборони України – щодо військових звань офіцерського складу;
  • Головнокомандувачу Збройних Сил України – щодо військових звань сержантського (старшинського) складу.

Особа, поновлена у військовому званні, користується правами та пільгами, встановленими законодавством, відповідно до поновленого військового звання.

Мінімальний строк проходження військової служби військовослужбовцем під час дії воєнного стану перед застосуванням до нього заохочення становить шість місяців.

  • Наразі з’явився ще один вид заохочення для військових – поновлення в колишньому військовому званні.
  • Під час воєнного стану офіцери, які були позбавлені військового звання у дисциплінарному порядку, поновлюються в колишньому військовому званні незалежно від штатної посади, яку вони займають за умови позитивної атестації, наказами начальників у підпорядкування яких вони проходять військову службу або прирівняних до них осіб і вище. 
  • У разі відсутності такої посадової особи (внаслідок розформування, ліквідації органу військового управління тощо) наказ видається вищою посадовою особою, яка має право видавати накази по особовому складу. 
  • До поновлення офіцера в колишньому військовому званні та присвоєння йому чергового звання повторне позбавлення військового звання не допускається.
  • Особа, поновлена у військовому званні, користується правами та пільгами, встановленими законодавством, відповідно до поновленого військового звання. 

В Україні зʼявиться новий вид заохочення для військових  - експрес-консультація з будь-якого питання

Адвокатська компанія "Правова Позиція" рада Вас вітати! На сторінках сайту Ви маєте шанс дізнатися про перехід з пенсії державного службовця на загальну і замовити онлайн консультація юриста безкоштовно а також якщо Ви намагалися знайти адвокат для військовослужбовців рекомендуємо Вам перейти на розділи нашого сайту де опубліковано багато корисної інформації та опис послуг наприклад : надання послуг нерезиденту і чорнобильці пенсії. На сайті Ви можете замовити консультація юриста безкоштовно онлайн. Юристи нашої компанії допоможуть вам з вирішенням любого питання: правила перетину кордону чоловіків або ж оформлення посвідки на тимчасове проживання в україні наші фахівці допоможуть вам із цим.

В Україні зʼявиться новий вид заохочення для військових  - найкращі юристи для Вас

Звертаємо Вашу увагу ще на - отримати статус учасника бойових дій, одноразова грошова допомога при загибелі військовослужбовця, в сучасному світі такі послуги є надзвичайно важливими, тому їх якісне надання є ключовим, ми цінуємо нашу репутацію, тому надаємо все на найвищому рівні. Чи ставили Ви собі запитання де оформити спадщину ціна відповідає якості? На ці запитання Вам відповість наша компанія а також надасть підтримку по додатковим послугам таких як позовна заява про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, все це і навіть більше на сайті legal-position24.com
Послуги
Адвокат з військових справ
Звільнення з військової служби під час мобілізації
Адвокат для військовослужбовців
Звільнення з військової служби під час військового стану
Звільнення з зсу
Консультація військового юриста
Звільнення зсу
Оскарження влк
Послуги військового юриста
Отримання статусу учасника бойових дій
Оскарження постанови у справі про адміністративне правопорушення
Отримання убд
Заява на оскарження рішення влк
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право