На які виплати має право військовий у 2024 році?

Ця допомога призначена для осіб з інвалідністю або тих, хто частково втратив працездатність. Її розмір залежить від встановленої групи інвалідності та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який переглядається щороку.

З 1 січня 2024 року прожитковий мінімум для працездатних осіб — 3028 гривень.

Якщо інвалідність настала внаслідок поранення під час виконання обов’язків військової служби, то наразі розміри виплати наступні:

  • інвалідність I групи — 1 211 200 грн;
  • інвалідність ІІ групи — 908 400 грн;
  • інвалідність IІІ групи — 757 000 грн.

ОГД надається не лише у випадку поранення під час виконання обов’язків військової служби, а й під час проходження військової служби внаслідок захворювання або травм.

Розмір допомоги також залежить від встановленої групи інвалідності:

  • інвалідність I групи — 363 360 грн;
  • інвалідність ІІ групи — 272 520 грн;
  • інвалідність IІІ групи — 211 960 грн.

Також передбачається одноразова допомога у випадку часткової втрати працездатності. Медико-соціальна експертна комісія (МСЕК) визначає ступінь втрати працездатності у відсотках, від якого залежить розмір виплати.

Для військовослужбовців, які частково втратили працездатність через поранення, травму або захворювання під час виконання обов’язків, базова сума, від якої розраховується розмір виплати, складає 211 960 гривень.

Поранення військовослужбовців є підставою для виплати матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань. Це визначено рішенням Міністра оборони від 16 січня 2024 року.

Така допомога може надаватися один раз на рік у розмірі місячного грошового забезпечення. 

Ця додаткова винагорода призначається тим, хто дістав поранення, пов’язане із захистом Батьківщини.

Виплачується:

  • Під час перебування на стаціонарному лікуванні (у тому числі за кордоном).
  • Під час відпустки для лікування в разі тяжкого поранення.

Для отримання цієї виплати необхідно мати довідку про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва), відому як Форма 5. Її повинні видати у військовій частині.

У довідці має бути зазначено, що поранення пов’язане із захистом Батьківщини. Також повинно бути вказано, що військовослужбовець був у засобах індивідуального захисту, не вчинив кримінального правопорушення, не намагався сам собі завдати тілесних ушкоджень і не перебував у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Відсутність будь-якого з цих пунктів є підставою для відмови у виплаті додаткової винагороди.

Додаткова винагорода виплачується за весь час перебування в госпіталі або лікарні. Її розмір розраховується пропорційно до кількості днів, проведених у лікувальному закладі, як “бойові”.

Якщо після лікування в госпіталі або лікарні ви пройшли ВЛК, яка визначила необхідність відпустки для лікування, вам також мають виплачувати 100 тисяч гривень на місяць під час перебування в такій відпустці. Однак це можливо лише у разі тяжкого поранення, що має бути зазначено у висновку ВЛК. Якщо поранення не є тяжким, виплата припиняється.

У випадку бойової травми також передбачена виплата додаткової винагороди.

Якщо додаткова винагорода після поранення не виплачується, необхідно написати рапорт на ім’я командира з проханням включити до наказу про виплату додаткової винагороди та додати до цього рапорту копію довідки про поранення.


На які виплати має право військовий у 2024 році? - експрес-консультація з будь-якого питання

Юридична контора "Правова Позиція" рада Вас вітати! На сторінках сайту Вам надано можливість знайти інформацію про перерахунок пенсії державним службовцям і оформити безкоштовна консультація адвоката львів крім того якщо Ви цікавилися адвокати по кредитам радимо Вам відвідати розділи сайту де можна отримати багато корисної інформації та відомостей про послуги серед яких : відшкодування матеріальної та моральної шкоди і набуття громадянства україни внаслідок шлюбу. На сайті Ви можете замовити юридичні консультації онлайн. Юристи нашої компанії будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: захист від колекторів або визнання виконавчого листа таким що не підлягає виконанню наші експерти вам допоможуть.

На які виплати має право військовий у 2024 році? - великий вибір послуг

Зверніть увагу також на - позовна заява на аліменти, перетин кордону для чоловіків, ці послуги дуже потрібні у сучасному світі, тому якість їх надавання дуже важлива, враховуючи нашу репутацію, ми надаємо все на найвищому рівні. Як часто Ви ставили питання де оформити спадщину ціна відповідає якості? На ці запитання Вам відповість наша команда а також допоможе з консультацією по додатковим послугам таких як оскарження постанови про накладення адміністративного стягнення, все це і багато іншого на сторінках сайту legal-position24.com
Послуги
Звільнення від військової служби
Грошова допомога військовим
Адвокат військове право
Які документи потрібні для переведення в іншу військову частину
Консультація військового юриста
Воєнні адвокати
Звільнення з зсу
Військовий юрист консультація
Онлайн консультація військового юриста
Оскарження постанови про адміністративне правопорушення
Юридична консультація для військовослужбовців
Воєнний юрист
Оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право