Збільшення одноразової грошової допомоги (ОГД) у разі зміни групи інвалідності

Відповідно до змін, впроваджених Постановою Камбміну №714 від 18.06.2024:

Якщо військовослужбовцю, військовозобов’язаному, резервісту або особі, звільненій з військової служби, після первинного встановлення інвалідності під час наступного огляду (переогляду) буде встановлено вищу групу інвалідності або змінено її причинний зв’язок, що дає їм право на отримання одноразової грошової допомоги в більшому розмірі, виплата здійснюється з урахуванням раніше виплачених сум (зокрема внаслідок різних, не пов’язаних між собою, захворювань, поранень, травм, контузій, каліцтв).

У разі встановлення більшого ступеня втрати працездатності без установлення інвалідності у відсотках чи зміни його причинного зв’язку, що дає право на отримання одноразової грошової допомоги в більшому розмірі, виплата допомоги здійснюється з урахуванням раніше виплачених сум (крім випадків поранення, травми, контузії, каліцтва, отриманих у різний період часу, за якими виплата допомоги здійснюється окремо, без урахування раніше виплачених сум).

У разі коли під час первинного огляду встановлено ступінь втрати працездатності без установлення інвалідності у відсотках, а під час наступного огляду (переогляду) встановлено інвалідність, виплата одноразової грошової допомоги здійснюється з урахуванням раніше виплачених сум (зокрема внаслідок різних, не пов’язаних між собою, захворювань, поранень, травм, контузій, каліцтв).

Нагадаємо, що раніше було обмеження стосовно 2 років з моменту первинного встановлення інвалідності. 

Наразі ж такого обмеження немає і особа має право отримати більшу ОГД (з вирахуванням суми, яка була отримана раніше).


Збільшення одноразової грошової допомоги (ОГД) у разі зміни групи інвалідності - експрес-консультація з будь-якого питання

Юридична фірма "Правова Позиція" рада Вам! На сторінках сайту Вам випав шанс ознайомитись з вступ в спадщину або заказти юридичні консультації онлайн безкоштовно в додаток якщо Ви цікавилися юрист по військовим питанням пропонуємо Вам перейти на розділи нашого сайту де є багато корисної інформації за послугами як, наприклад : встановлення опіки над дитиною, а також набуття громадянства україни підстави та умови. На нашому сайті є можливість замовити військовий адвокат консультація. Адвокати нашої юридичної компанії будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: заява про перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам або ж отримання громадянства україни іноземцями ми допоможемо вам із цим питанням.

Збільшення одноразової грошової допомоги (ОГД) у разі зміни групи інвалідності - швидка допомога

Зверніть увагу ще на - позов про перерахунок пенсії військовослужбовцям, гостьове запрошення в україну, такі послуги вкрай важливі в сучасному світі, тому їх якісне надання є дуже важливим, ми високо цінуємо нашу репутацію та надаємо послуги на найвищому рівні. Як часто Ви ставили собі запитання де юридичні послуги львів ціни відповідає стандартів? На ці запитання Вам відповість наш інтернет-ресурс юридичної агенції а також допоможе з консультацією по додатковим послугам таких як позов про відшкодування моральної шкоди, все це і додатково на веб-сторінках legal-position24.com
Послуги
Адвокат для військовослужбовців
Воєнний юрист
Звільнення з військової служби у військовий час
Грошова виплата військовослужбовцям
Воєнні адвокати
Порядок звільнення з військової служби
Юридична консультація для військовослужбовців
Порядок надання статусу учасника бойових дій
Звільнення військовослужбовця під час воєнного стану
Консультація військового юриста
Підстави для звільнення від військової служби
Звільнення з військової служби під час мобілізації
Оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право