Відстрочка для опікуна особи, визнаної судом недієздатною

Центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) перевіряють наявність підстав для надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, згідно зі статтею 23 Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” (далі Закон), і готують відповідні документи для військовозобов’язаного.

Відстрочка від мобілізації може бути оформлена за допомогою реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів “Оберіг”, на основі отриманих даних з інших державних реєстрів або баз даних, які підтверджують право військовозоб’язаного на відстрочку відповідно до закону. Порядок оформлення відстрочки через реєстр “Оберіг” встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані: опікун особи, визнаної судом недієздатною.

  • Рішення суду про визнання особи недієздатною;
  • Рішення суду про призначення опікуна. 

Опіка встановлюється над малолітніми особами (віком до 14 років, які є сиротами або позбавлені батьківського піклування), та особами, які визнані недієздатними в судовому порядку.

Опікуном може бути лише фізична особа з повною цивільною дієздатністю.

Переважно опікун призначається з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічними, з урахуванням особистих стосунків між ними та можливості особи виконувати обов’язки опікуна чи піклувальника. Крім того, за новим законом про мобілізацію, відстрочку отримують лише ті особи, які зайняті постійним доглядом лише за особами І та ІІ ступеня споріднення.

Оформити опіку над людиною похилого віку можна лише тоді, коли суд визнав її недієздатною особою. Порядок визнання особи недієздатною встановлюється Цивільним процесуальним кодексом України.

Фізична особа може бути визнана судом недієздатною, якщо внаслідок хронічного, стійкого психічного розладу не здатна усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними.

Визнання особи недієздатною здійснюється судом в порядку окремого провадження.

Суд за місцем проживання особи або за місцем знаходження закладу (якщо особа перебуває на лікуванні у закладі з надання психіатричної допомоги), за звернення близьких родичів, членів сім’ї, органу опіки та піклування, може визнати фізичну особу недієздатною.

  1. Підготувати і подати Заяву на оновлення ВОД (за необхідністю); 
  2. Підготувати і подати Заяву на отримання відстрочки з усіма додатками (завіреними нотаріально);
  3. Підготувати і подати додаткові пояснення до Заяви на відстрочку (за необхідністю); 
  4. Підготувати і подати 2 адвокатські запити по контролю 2 заяв зазначених вище; 
  5. Комунікація адвоката в супроводі клієнта по отриманню відстрочки з моменту подачі документів до завершального етапу.

Відстрочка для опікуна особи, визнаної судом недієздатною - невідкладна консультація з будь-якого питання

Юридична контора "Правова Позиція" Рада вас бачити! На сторінках сайту Ви зможете знайти інформацію про місце проживання дитини після розлучення батьків і замовити юридична консультація на додаток до цього якщо Ви шукали юрист з питань мобілізації рекомендуємо Вам відвідати сторінки сайту де багато корисної інформації та відомостей про послуги як, наприклад : оскарження нотаріального напису і перехід з чорнобильської пенсії на пенсію за віком. На нашому сайті Ви можете замовити безкоштовна юридична консультація по телефону. Юристи нашої правової організації допоможуть вам з вирішенням любого питання: порядок виплати пенсій працюючим пенсіонерам або порядок надання статусу учасника бойових дій наша команда Вам із цим допоможе.

Відстрочка для опікуна особи, визнаної судом недієздатною - гарантія якості

Зверніть увагу також на - аліменти в україні, працюючі пенсіонери перерахунок пенсії, такі послуги вкрай важливі в сучасному світі, тому їх якісне надання є дуже важливим, у зв'язку з тим, що ми дбаємо про нашу репутацію, всі послуги надаються на найвищому рівні. Як часто Ви ставили собі запитання де послуги адвоката ціна львів відповідає стандартам якості? На ці запитання Вам відповість наш сайт і допоможе з консультацією по додатковим послугам таких як позбавлення батьківських прав сімейний кодекс, все це та багато іншого на веб-сторінках legal-position24.com
Послуги
Консультація військового юриста
Юрист для військових
Одноразова грошова допомога при загибелі військовослужбовця
Юристи для військовослужбовців
Юрист з військових питань
Юридична консультація для військовослужбовців
Юридична підтримка військовослужбовців
Адвокат з військових питань
Військовий адвокат київ
Військові адвокати
Право на звільнення з зсу
Грошова виплата військовослужбовцям
Адвокат з військових справ
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право