​Представники ТЦК отримають службові посвідчення

Постанова Кабміну № 748 від 18.06.2024 року внесла зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період і затверджено форму службового посвідчення, яке має показати представник ТЦК при перевірці документів та врученні повісток.

Службове посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки, видається на підставі наказу відповідного керівника, головою (начальником) обласної, Київської та Севастопольської міської, районної держадміністрації (військової адміністрації) і засвідчується його особистим підписом та скріплюється гербовою печаткою. 

Таке посвідчення дійсне на території адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюється юрисдикція відповідної місцевої держадміністрації (військової адміністрації), головою (начальником) якої видано посвідчення, у разі пред’явлення паспорта громадянина України (посвідчення офіцера, військового квитка).

Тобто, до прикладу, якщо посвідчення видане головою Одеської міської державної адміністрації, воно діятиме тільки у межах Одеси.

Ви маєте право вимагати у представника ТЦК пред’явити службове посвідчення.

Службове посвідчення дійсне тільки у разі пред’явлення представником ТЦК свого паспорта або іншого документа, який ідентифіковує особу (посвідчення офіцера, військового квитка).