Банківська таємниця опинеться під загрозою: ТЦК зможуть отримати доступ особистих даних

Наприкінці червня Президентом було внесено зміни до Закону про реєстр призовників, військовозобов’язаних і резервістів “Оберіг”.

Одне з найрезонансніших положень стосується банківської таємниці та захисту персональних даних військовозобов’язаних, адже Податкова та Міграційна служби скоро зможуть надати цю інформацію для ТЦК та СП. 

Нова редакція Закону про реєстр призовників, військовозобовʼязаних і резервістів “Оберіг” дозволяє ЦВК, Податковій та Міграційній службам передавати особисті дані (імена та прізвища, податковий номер, реквізити паспорта та іншу інформацію) українців віком від 17 до 60 років у базу даних реєстру “Оберіг». Раніше можна було передавати відомості тільки про тих громадян, які досягли 18 років.

Зокрема, в реєстрі “Оберіг” також з’являться відомості про відкрите виконавче провадження та притягнення до адміністративної відповідальності за порушення мобілізаційного законодавства. 

Без відповіді, на жаль, поки залишаються питання щодо збереження гарантування громадянам права на особисті дані та гарантування таємниці інформації про банківський рахунок особи. 

Відповідно до ч. 1 ст. 1076 Цивільного кодексу України:

«Банк гарантує таємницю банківського рахунка, операцій за рахунком і відомостей про клієнта. Відомості про операції та рахунки можуть бути надані тільки самим клієнтам або їхнім представникам. Іншим особам, у тому числі органам державної влади, їхнім посадовим і службовим особам, такі відомості можуть бути надані виключно у випадках та в порядку, встановлених законом про банки і банківську діяльність».

Відповідно до ст. 60 Закону України «Про банки і банківську діяльність»:

«Інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним або стала відомою третім особам при наданні послуг банку або виконанні функцій, визначених законом, а також визначена у цій статті інформація про банк є банківською таємницею».

Водночас не потрібно виключати і ризику зламу реєстру військовозобов’язаних ворогом.


Банківська таємниця опинеться під загрозою: ТЦК зможуть отримати доступ особистих даних - швидка консультація з будь-якого питання

Адвокатська компанія "Правова Позиція" рада Вам! На сторінках нашого сайту Вам надано шанс дізнатися про розрахунок пенсійного стажу і заказти безкоштовні консультації юристів на додаток до цього якщо Ви намагалися знайти юрист з питань мобілізації рекомендуємо Вам перейти на сторінки нашого сайту де опубліковано багато корисної інформації та даних про послуги зокрема : скасування виконавчого напису нотаріуса ціна, а також вступ в спадщину за заповітом. На нашому сайті Ви маєте можливість замовити юридичні консультації онлайн безкоштовно. Эксперти нашої юридичної компанії будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: перерахунок пенсії військовим або ж судова практика відшкодування матеріальної шкоди ми надамо вам необхідну допомогу.

Банківська таємниця опинеться під загрозою: ТЦК зможуть отримати доступ особистих даних - швидка допомога

Зверніть Вашу увагу також на - грошова допомога військовослужбовцям, міжнародне міграційне право, в сучасному світі такі послуги є надзвичайно важливими, тому їх якісне надання є ключовим, ми цінуємо нашу репутацію, тому надаємо все на найвищому рівні. Як часто Ви ставили питання де послуги адвоката львів ціни відповідає стандартів? На ці запитання Вам відповість наша команда а також поділитися досвідом та порадами по додатковим послугам таких як скасування свідоцтва про право на спадщину, все це і додатково на сторінках сайту legal-position24.com
Послуги
Виплата одноразової грошової допомоги
Звільнення від військової служби
Юрист по військовим питанням
Порядок звільнення з військової служби
Військовий адвокат київ
Одноразова виплата інвалідам війни
Звільнення військовослужбовців під час воєнного стану
Отримати статус учасника бойових дій
Порядок надання статусу убд
Порядок надання статусу учасника бойових дій
Юридична консультація для військових
Юрист з військових питань
Оскарження постанови про адміністративне правопорушення
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право