Звільнення зі служби військових з інвалідністю

18.05.2024 вступив у силу Закон про мобілізацію №10449, яким було врегульовано питання звільнення з військової служби в запас осіб з інвалідністю. Згідно з нормою закону,  військовослужбовці, які мають інвалідність І, ІІ або ІІІ групи мають право на звільнення з військової служби в запас.

Звільненя можливе не залежно від того, отримали таку інвалідність вони під час служби або до воєнного стану. Норма розповсюджується як на військовослужбовці контрактної форми, так і на мобілізованих.

Перш за все, військовослужбовцю потрібно підготувати рапорт на звільнення та додати належні документи, що підтверджують право на звільнення. 

Зверніть увагу, що всі додатки (копії) мають бути нотаріально засвідченими. 

Подається рапорт з додатками безпосередньо командиру і розгялдається протягом 30 днів.  

Підтверджуючими право на звільнення по інвалідності є наступні документи:

  • довідка до акта огляду МСЕК;
  • пенсійне посвідчення;
  • посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги.

Після отримання позитивного рішення, військові зобов’язані стати на військовий облік в РТЦК та СП і статус військовозобовʼязаного за ними залишається (з можливістю реалізації права на відстрочку).


Звільнення зі служби військових з інвалідністю - невідкладна консультація з будь-якого питання

Юридична контора "Правова Позиція" вітає Вас! На нашому сайті Ви маєте шанс дізнатися про одноразова грошова допомога при загибелі військовослужбовця і замовити юридична консультація і також якщо Ви цікавилися адвокат по сімейним справам київ pапрошуємо Вас перейти на сторінки нашого сайту де є багато корисної інформації та опис послуг наприклад : порядок отримання посвідки на постійне проживання і спадкове право україни. На сайті Ви зможете замовити надання юридичної консультації. Эксперти нашої компанії будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: посвідка на проживання або порядок надання статусу учасника бойових дій ми з радістю вам допоможемо.

Звільнення зі служби військових з інвалідністю - гарантія якості

Звертаємо увагу ще на - судовий захист, реєстр заповітів та спадкових справ, в сучасному світі ці послуги дуже затребувані, тому висока якість їх надання є пріоритетом, у зв'язку з тим, що ми дбаємо про нашу репутацію, всі послуги надаються на найвищому рівні. Як часто Ви думали про те де послуги адвоката ціна львів відповідає стандартів? На ці запитання Вам відповість наш сайт а також поділитися досвідом та порадами по додатковим послугам таких як відшкодування збитків судова практика, все це і навіть більше на сторінках сайту legal-position24.com
Послуги
Звільнення зсу
Юридична підтримка військовослужбовців
Онлайн консультація військового юриста
Військовий юрист консультація львів
Виплата огд військовослужбовцям
Підстави для переведення в іншу військову частину
Звільнення з військової служби у військовий час
Отримати статус учасника бойових дій
Військовий адвокат консультація
Підстави звільнення з військової служби під час воєнного стану
Одноразова виплата інвалідам війни
Звільнення військовослужбовців
Підстави для звільнення від військової служби
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право