Як під час воєнного стану фізичним особам-боржникам користуватись коштами, які «заблоковані» у виконавчому провадженні? 

До травня минулого року розпорядженням Кабміну № 198-р тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України дозволялося фізичним особам здійснювати видаткові операції з рахунків, на які накладено арешт, якщо сума стягнення не перевищувала 100 000 грн.

Таким чином, у фізичних осіб-боржників в умовах воєнного стану була можливість користуватись коштами на рахунках в банках.

У травні минулого року це послаблення перестало діяти на підставі пункту 10-2 Розділ XIII Закону України «Про виконавче провадження», через що банками з 06.05.2023 було поновлено дію постанов про арешт коштів боржників.

Однак, у період дії воєнного стану в Україні фізична особа – боржник, на кошти якої накладено арешт, може звернутись до органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, який наклав арешт на кошти, із заявою про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій на суму в розмірі, що протягом одного календарного місяця не перевищує двох розмірів мінімальної заробітної плати без урахування такого арешту (а залишок коштів, що буде накопичуватися на рахунку в банку, можливо звертати на користь стягувачів).

У разі накладення арешту на кошти, розміщені на декількох поточних рахунках фізичної особи – боржника в одному банку або у різних банках, для здійснення видаткових операцій має бути визначений лише один поточний рахунок  в одному банку.

  • Для визначення поточного рахунку у банку фізична особа – боржник звертається до органу державної виконавчої служби, приватного виконавця із заявою.
  • Підписана заява подається в паперовій формі (особисто або засобами поштового зв’язку) або в електронній формі на офіційну адресу електронної пошти та має містити:

номер поточного рахунку боржника у банку;

найменування банку, в якому відкрито поточний рахунок.

  • надходження на рахунок органу державної виконавчої служби, рахунок приватного виконавця суми коштів, стягнутих з боржника, необхідної для задоволення вимог усіх стягувачів, стягнення виконавчого збору, витрат виконавчого провадження та штрафів, накладених на боржника;
  • погашення заборгованості зі сплати періодичних платежів, якщо виконання рішення може бути забезпечено в інший спосіб, ніж звернення стягнення на майно боржника.

У всіх інших випадках арешт може бути знятий за рішенням суду.


Як під час воєнного стану фізичним особам-боржникам користуватись коштами, які «заблоковані» у виконавчому провадженні?  - безкоштовна консультація з будь-якого питання

Юридична контора "Правова Позиція" рада Вам! На нашому сайті Вам надано можливість знайти інформацію про виїзд за межі україни а також заказти юридична консультація у львові крім того якщо Ви намагалися знайти юрист по військовим питанням радимо Вам переглянути розділи нашого сайту де представлено багато корисної інформації про послуги наприклад : встановлення місця проживання дитини і перетин кордону чоловік. На сайті є можливість замовити юридична консультація львів безкоштовно. Эксперти нашої юридичної компанії зможуть вам допомогти з вирішенням любого питання: грошова допомога військовим або оскарження виконавчого напису ви можете розраховувати на допомогу нашої команди.

Як під час воєнного стану фізичним особам-боржникам користуватись коштами, які «заблоковані» у виконавчому провадженні?  - швидка допомога

Звертаємо Вашу увагу на - розірвання шлюбу за рішенням суду, опіка над дітьми, ці послуги дуже потрібні у сучасному світі, тому якість їх надавання дуже важлива, враховуючи нашу репутацію, ми надаємо все на найвищому рівні. Як часто Ви ставили питання де свідоцтво про право на спадщину ціна відповідає якості? На ці запитання Вам відповість наша компанія а також допоможе по додатковим послугам таких як визнання виконавчого напису таким що не підлягає виконанню, все це і багато іншого на сторінках сайту legal-position24.com
Послуги
Перевірка рішення суду нотаріусом
Допомога з кредитом
Адвокати по кредитам
Захист від колекторів
Повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса
Скасування нотаріального напису
Визнання виконавчого напису нотаріуса недійсним підсудність
Представництво в судах
Скасування виконавчого напису нотаріуса ціна
Перевірка нерухомого майна
Допомога з кредитами
Перевірка арешту майна
Юрист банк
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право