Допомогли військовому отримати невиплачені за поранення та лікування кошти

До нас досить часто звертаються військовослужбовці, яким військова частина чи-то навмисно, чи-то через брак часу і ресурсу не виплачує належні грошові кошти.

У даному випадку, військовий звернувся з проханням посприяти виплаті коштів за  за порання та період лікування.

  • Нагадаємо, що додаткова грошова винагорода у розмірі 100 000 гривень відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №168 виплачується згідно наказу командира військової частини військовому, що брав безпосередню участь у бойових діях або здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку з військовою агресією рф проти України, перебуваючи безпосередньо в районах їх здійснення, на тимчасово окупованій рф території України, на території між позиціями сил оборони та позиціями військ держави-агреора, у період здійснення зазначених заходів, та виконував бойові (спеціальні) завдання (у розрахунку на місяць пропорційно часу участі у таких діях та заходах).
  • Також згідно абзацу 3 пункту 11 розділу XXXIV наказу Міністерства оборони України №260 додаткова грошова винагорода виплачується військовим у звʼязку з пораненням (контузією, травмою або каліцтвом), отриманим після введення воєнного стану та повʼязаним із захистом Батьківщини, які перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоровʼя (у тому числі закордонних), включаючи час переміщення з одного лікарняного закладу охорони здоровʼя до іншого, або перебувають у відпустці для лікування після поранення (контузії, травми або каліцтва) у звʼязку з отриманням тяжкого поранення за висновком (постановою) військово-лікарської (лікарсько-експертної, медичної) комісії, – за весь час (періоди) перебування на такому лікуванні або у відпустці.

Нашим адвокатом було підготовленно відповідне звернення до військової частини та адвокатський запит. 

Невдовзі на запит спеціаліста надійшла відповідь про виплачені кошти.

Виплати військовим через поранення

Додаткова винагорода у вигляді 100 000 гривень призначається тим, хто дістав поранення, пов’язане із захистом Батьківщини.

Виплачується:

  • Під час перебування на стаціонарному лікуванні (у тому числі за кордоном).
  • Під час відпустки для лікування в разі тяжкого поранення.

Для отримання цієї виплати необхідно мати довідку про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва), відому як Форма 5. Її повинні видати у військовій частині. У довідці має бути зазначено, що поранення пов’язане із захистом Батьківщини. Також повинно бути вказано, що військовослужбовець був у засобах індивідуального захисту, не вчинив кримінального правопорушення, не намагався сам собі завдати тілесних ушкоджень і не перебував у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Відсутність будь-якого з цих пунктів є підставою для відмови у виплаті додаткової винагороди.

Додаткова винагорода виплачується за весь час перебування в госпіталі або лікарні. Її розмір розраховується пропорційно до кількості днів, проведених у лікувальному закладі, як “бойові”.

Відпустка для лікування після поранення

Якщо після лікування в госпіталі або лікарні Ви пройшли ВЛК, яка визначила необхідність відпустки для лікування, Вам також мають виплачувати 100 тисяч гривень на місяць під час перебування в такій відпустці. 


Допомогли військовому отримати невиплачені за поранення та лікування кошти - експрес-консультація з будь-якого питання

Адвокатська компанія "Правова Позиція" рада Вам! На сторінках сайту Ви маєте можливість дізнатися про вступ у спадок а також заказти адвокат онлайн консультація також і якщо Ви прагнули знайти автоюрист по дтп pапрошуємо Вас перейти на сторінки сайту де є багато корисної інформації про послуги як, наприклад : оформлення пенсії, а також виїхати за кордон чоловікам. На сайті є можливість замовити юридична консультація львів. Адвокати нашої юридичної компанії зможуть вам допомогти з вирішенням любого питання: спадковий реєстр або ж визнання права власності на спадкове майно наші фахівці допоможуть вам із цим.

Допомогли військовому отримати невиплачені за поранення та лікування кошти - швидка допомога

Звертаємо Вашу увагу на - розлучення без суду, заява про видачу обмежувального припису, ці послуги дуже потрібні у сучасному світі, тому якість їх надавання дуже важлива, оскільки ми цінуємо свою репутацію, все виконується на найвищому рівні. Як часто Ви ставили собі запитання де адвокати львів ціни відповідає якості? На ці запитання Вам відповість наш сайт а також надасть допомогу по додатковим послугам таких як порядок виплати страхового відшкодування при дтп, все це і ще більше на веб-сторінках legal-position24.com
Послуги
Оскарження постанови про адміністративне правопорушення
Виплата одноразової грошової допомоги
Воєнні адвокати
Виплата огд військовослужбовцям
Адвокат військовий
Звільнення зі служби під час воєнного стану
Звільнені від військової служби
Підстави для переведення в іншу військову частину
Виплата по інвалідності військовослужбовцям
Адвокат з військових питань
Переведення в іншу військову частину за сімейними обставинами
Юридична консультація для військовослужбовців
Воєнний адвокат
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право