Отримали відстрочку для батька дитини з інвалідністю

Нещодавно до нас звернувся клієнт за допомогою в підготовці документів та отриманні відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації на підставі утримання дитини до 18 років з інвалідністю.

Відповідно до п. 5, ч. 1, ст. 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані: жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років.

  • Нашим спеціалістом було підготовлено заяву про оформлення відстрочки на визначеній вище підставі.
  • До заяви було долучено нотаріально засвідчені копії супровідних документів.
  • 19.06.2024 Заяву на відстрочку разом із усіма додатками було надіслано поштою до ТЦК та СП, а 05.07.2024 клієнту будо надано відстрочку.

  • Медичний висновок про дитину з інвалідністю віком до 18 років за формою, затвердженою МОЗ або індивідуальна програма реабілітації дитини з інвалідністю, видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
  • Свідоцтво про народження дитини із зазначенням батьківства військовозобов’язаного;
  • Рішення районної, районної у м. Києві та м. Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі утворення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або рішення суду про встановлення опіки, піклування та свідоцтво про народження дитини (для підтвердження повноважень опікуна, піклувальника);