Відстрочка для вчителя. Супровід адвоката до ТЦК!

Останнім часом до нас все частіше почали надходити запити від клієнтів на супровід адвоката до ТЦК та СП.

Один з нещодавніх випадків: дружина військовозобов’язаного звернулась із проханням здійснити виїзд з її чоловіком до РТЦК та СП з метою подання документів на відстрочку. 

Підстава – військовозобов’язаний працює вчителем у школі, що гарантовано надає відстрочку, відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 23 ЗУ “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”:

Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають науковий ступінь, і педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти, за умови що вони працюють відповідно у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Складність полягала у тому, що чоловік вже пройшов ВЛК та отримав мобілізаційне розпорядження!

Завдячуючи професіоналізму нашого спеціаліста, за результатом поданої заяви педагог отримав відстрочку терміном до 14.08.2024 року.

  • Забезпечується юридичний захист та дотримання прав клієнта.
  • Адвокат здатний забезпечити мирне і законне вирішення військових питань, надаючи необхідну підтримку і впевненість у діях.
  • Супровід під час надання особі відстрочки від мобілізації.
  • Супровід проходження та оскарження ВЛК;
  • Супровід під час зняття та виключення з військового обліку;
  • Супровід оскарження рішень, дій та бездіяльності районного ТЦК та СП.