Відстрочка для особи, яка має дружину (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю I чи II групи

Центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) перевіряють наявність підстав для надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, згідно зі статтею 23 Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” (далі Закон), і готують відповідні документи для військовозобов’язаного.

Відстрочка від мобілізації може бути оформлена за допомогою реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів “Оберіг”, на основі отриманих даних з інших державних реєстрів або баз даних, які підтверджують право військовозоб’язаного на відстрочку відповідно до закону. Порядок оформлення відстрочки через реєстр “Оберіг” встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, які мають дружину (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю I чи II групи.

  • Свідоцтво про шлюб
  • ОДИН ІЗ документів, що підтверджує інвалідність дружини (чоловіка): 

Довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою, затвердженою МОЗ;

Посвідчення, яке підтверджує відповідний статус;

Пенсійне посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Законів України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”, “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”, в яких зазначено групу та причину інвалідності;

Довідка для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

Коментар юриста: 

Тобто, необхідно додати 2 документи, один з яких свідоцтво про шлюб та інше з переліку вище. Різниця між ними, в тому на якому етапі документи видаються та підтверджують інвалідність. 

В залежності від наявності у особи стажу для отримання пенсії по інвалідності відрізняється можливість отримати призначення пенсії та пенсійного посвідчення (через ПФУ) або посвідчення про допомогу особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю (надається через УСЗН). 

  1. Підготувати і подати Заяву на оновлення ВОД (за необхідністю); 
  2. Підготувати і подати Заяву на отримання відстрочки разом з усіма додатками (завіреними нотаріально);
  3. Підготувати і подати додаткові пояснення до заяви на відстрочку (за необхідністю); 
  4. Підготувати і подати 2 адвокатські запити по контрою 2 заяв зазначених вище; 
  5. Комунікація адвоката в супроводі клієнта по отриманню відстрочки з моменту подачі документів до завершального етапу.

Відстрочка для особи, яка має дружину (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю I чи II групи - швидка консультація з будь-якого питання

Юридична фірма "Правова Позиція" рада Вас вітати! На нашому сайті у Вас є можливість знайти інформацію про виїзд за межі україни або оформити військовий юрист консультація львів а також якщо Ви намагалися знайти міграційний юрист рекомендуємо Вам перейти на сторінки нашого сайту де є багато корисної інформації та відомостей про послуги як, наприклад : відшкодування шкоди страховою компанією при дтп і про перерахунок пенсії військовослужбовцям. На нашому сайті Ви можете замовити безкоштовна консультація адвоката онлайн. Юристи нашої юридичної компанії будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: міграційна служба перевірка або відшкодування моральної немайнової шкоди ви можете розраховувати на допомогу нашої команди.

Відстрочка для особи, яка має дружину (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю I чи II групи - гарантія якості

Звертаємо увагу на - заява на розлучення до суду, перетин державного кордону чоловіками, в сучасному світі ці послуги дуже затребувані, тому висока якість їх надання є пріоритетом, ми цінуємо нашу репутацію, тому надаємо все на найвищому рівні. Ви думали про те де послуги адвоката львів ціни відповідає якості? На ці запитання Вам відповість наш інтернет-ресурс юридичної агенції а також надасть підтримку по додатковим послугам таких як прийняття спадщини за законом, все це і ще більше на сторінках сайту legal-position24.com
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право