Відстрочка для осіб, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років

Центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) перевіряють наявність підстав для надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, згідно зі статтею 23 Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” (далі Закон), і готують відповідні документи для військовозобов’язаного.

Відстрочка від мобілізації може бути оформлена за допомогою реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів “Оберіг”, на основі отриманих даних з інших державних реєстрів або баз даних, які підтверджують право військовозоб’язаного на відстрочку відповідно до закону. Порядок оформлення відстрочки через реєстр “Оберіг” встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані: жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, крім тих, які мають заборгованість із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці.

  • Отримати відстрочку можуть як чоловіки, так жінки;
  • Особа повинна утримувати дітей (перелік документів що підтверджують утримання додаємо нижче);
  • Кількість дітей має бути 3 та більше;
  • Діти повинні бути неповнолітніми (до 18 років).
  • Наявна заборгованість по аліментам;
  • Сукупний розмір заборгованості по аліментам більше суми платежів за 3 місяці.

Свідоцтво про народження дітей (трьох і більше) із зазначенням батьківства військовозобов’язаного та один із документів: 

1.     Свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю (батьком) дітей (трьох і більше);

АБО

2.     Рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком (матір’ю);

АБО

3.     Рішення органу опіки і піклування про визначення місця проживання з тим із батьків, який є військовозобов’язаним; 

АБО

4.     Письмовий договір між батьками про те, з ким будуть проживати діти та участь другого з батьків у їх вихованні; 

АБО

5.     Рішення суду про встановлення факту перебування дитини на утриманні військовозобов’язаного відповідно до положень ст. 315 ЦПК України, а також договір про сплату аліментів на дитину.

Якщо аліменти стягуються з особи – Довідка з виконавчої служби про відсутність заборгованості, або про наявну заборгованість, що не перевищує 3 місяці.

Якщо аліменти не стягуються з особи – Довідка з виконавчої служби про неотримання аліментів або розмір аліментів (для отримання тимчасової державної допомоги).

  1. Збір документів: 

1) Свідоцтво про народження дітей

Дублікат можна отримати звернувшись із заявою в ДРАЦС. 

2) Рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком (матір’ю)

Коментар юриста: Розірвання шлюбу та визначення місця проживання по останній судовій практиці розглядаються в різних провадженнях. Тобто при подачі одного позову з 2 позовними вимогами, справа буде роз’єднана. При цьому обов’язковою умовою для розірвання шлюбу – наявність оригіналу свідоцтва про шлюб. Для визначення місця проживання, крім іншого, акт обстеження житлових умов, який видається комісією зі Служби у справах сім’ї та молоді на підставі окремого звернення.

3) Рішення органу опіки і піклування про визначення місця проживання з тим із батьків, який є військовозобов’язаним

Коментар юриста: Звернення з відповідною заявою до Служби у справах сім’ї та молоді. Це позасудовий порядок, описаний вище. На комісію запрошують обох батьків і там приймають рішення. Як правило, розгляд такої заяви відбувається протягом місяця.

4) Письмовий договір між батьками про те, з ким будуть проживати діти та участь другого з батьків у їх вихованні

Звернення з даним питанням до будь-якого державного або приватного нотаріуса. 

5) Рішення суду про встановлення факту перебування дитини на утриманні військовозобов’язаного відповідно до положень ст. 315 ЦПК України, а також договір про сплату аліментів на дитину

Рішення отримане в порядку окремого провадження – встановлення юридичного факту перебування особи на утриманні. Залучається заінтересована особа – Орган опіки та піклування. 

2. Підготовка документів для отримання відстрочки:

Заява, відповідно до Форми 4 Постанови Кабміну № 560 подається особисто до РТЦК та СП по місцю обліку особи.


Відстрочка для осіб, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років - безкоштовна консультація з будь-якого питання

Адвокатська фірма "Правова Позиція" вітає Вас! На сторінках сайту Ви маєте можливість дізнатися про опіка над дітьми а також оформити консультація адвоката онлайн на додаток до цього якщо Ви шукали адвокат по дтп київ рекомендуємо Вам переглянути сторінки сайту де розміщено багато корисної інформації про послуги як, наприклад : порядок звільнення з військової служби, а також позовна заява чорнобильці перерахунок пенсії. На сайті Ви можете замовити військовий юрист консультація львів. Адвокати нашої юридичної компанії допоможуть вам з вирішенням любого питання: 130 купап судова практика або позовна заява про відшкодування матеріальної шкоди наша команда Вам із цим допоможе.

Відстрочка для осіб, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років - великий вибір послуг

Звертаємо увагу ще на - розподіл майна після розлучення, доплата працюючим пенсіонерам, у сучасних умовах ці послуги є надзвичайно потрібними, тому їх якість має вирішальне значення, оскільки ми цінуємо свою репутацію, все виконується на найвищому рівні. Як часто Ви ставили собі запитання де адвокати львів ціни відповідає стандартам якості? На ці запитання Вам відповість наш інтернет-ресурс юридичної агенції а також допоможе з консультацією по додатковим послугам таких як звільнення зі служби, все це та багато іншого на веб-сторінках legal-position24.com
Послуги
Порядок отримання убд
Одноразова грошова допомога
Військові адвокати
Виплати військовослужбовцям при інвалідності
Військовий адвокат юридичні консультації
Грошова виплата військовослужбовцям
Виплата одноразової грошової допомоги
Оскарження постанови суду про адміністративне правопорушення
Юрист з питань мобілізації
Звільнення з зсу
Отримання убд
Звільнення з військової служби мобілізованого
Звільнення військовослужбовців під час воєнного стану
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право