Аспіранти-контрактники не матимуть відстрочки: в Україні змінили правила вступу до аспірантури у 2024 році

На сайті Міністерства освіти і науки України повідомили, що у 2024 році скасовувано вступ на денну форму навчання за контрактом та відкориговано правила щодо поновлення навчання в аспірантурі. 

Такі зміни зумовлено тим, аби навчання в аспірантурі не перетворилося на корупційний інструмент уникнення мобілізації. До 2022 року до аспірантури щороку вступало 7-8 тисяч осіб, а у 2024-му на тест для вступу в магістратуру та аспірантуру записалося понад 246 тис. осіб, з яких них 91 561 особа — це чоловіки віком 25-60 років.

  • Вступ на аспірантуру у 2024 році можливий лише на денну форму навчання за державним замовленням. Важливо: у 2024 рік неможливий вступ до аспірантури на денну форму навчання за контрактом.
  • За контрактом можна буде навчатися лише на заочній та вечірній формах навчання. Такі форми навчання не передбачають відстрочення від мобілізації.
  • Допуском до вступних іспитів у всіх ЗВО і наукових установах встановлюється оцінка ЄВІ в частині ТЗНК на рівні 160 балів.
  • Збільшується кількість бюджетних місць із традиційних 3200 до 7000.
  • Переведення з інших форм навчання на денну форму навчання буде недоступним.
  • Поновлення навчання на денній формі дозволяється лише особам, які не є військовозобов’язаними, а також іншим категоріям, яким законно дозволено переривати навчання (вагітність, військова служба, медики тощо).


Аспіранти-контрактники не матимуть відстрочки: в Україні змінили правила вступу до аспірантури у 2024 році - термінова консультація з будь-якого питання

Адвокатська фірма "Правова Позиція" вітає Вас! На сторінках нашого сайту у Вас є можливість знайти інформацію про допомога з проблемними кредитами а також замовити консультація адвоката київ плюс до всього якщо Ви шукали адвокат по сімейним справам радимо Вам переглянути розділи нашого сайту де опубліковано багато корисної інформації та опис послуг серед яких : прийняття спадщини за заповітом і перетин кордону україна. На нашому сайті можливо замовити військовий адвокат консультація. Эксперти нашої юридичної фірми будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: опікунство в україні або звільнення військовослужбовця під час воєнного стану наші фахівці допоможуть вам із цим.

Аспіранти-контрактники не матимуть відстрочки: в Україні змінили правила вступу до аспірантури у 2024 році - великий вибір послуг

Звертаємо увагу на - видача свідоцтва про право на спадщину, розірвання шлюбу онлайн, в сучасному світі ці послуги дуже затребувані, тому висока якість їх надання є пріоритетом, ми цінуємо нашу репутацію, тому надаємо все на найвищому рівні. Як часто Ви ставили питання де послуги адвоката львів ціни відповідає стандартам якості? На ці запитання Вам відповість наша команда а також зорієнтує Вас по додатковим послугам таких як позбавлення батьківських прав процедура, все це і навіть більше на веб-сторінках legal-position24.com
Послуги
Переведення в іншу військову частину за сімейними обставинами
Адвокат з військових справ
Адвокат по військовим справам київ
Грошова допомога військовим
Юридична консультація для військовослужбовців
Звільнення з військової служби під час військового стану
Військова юридична допомога
Звільнення з військової служби мобілізованого
Воєнні адвокати
Військовий юрист онлайн
Отримання убд
Юрист з питань мобілізації
Які документи потрібні для переведення в іншу військову частину
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право