Звільнення у запас на підставі загибелі брата

Нещодавно до нас звернулась дружина військовослужбовця щодо звільнення її чоловіка з військової служби на підставі загибелі його брата. 

Нормативною базою для такого кейсу є Закону України «Про військовий обовʼязок і військову службу».

  • Підпунктом «г» пункту 2 частини четвертої статті 26 Закону зазначено, що ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ МАЄ ПРАВО ЗВІЛЬНИТИСЬ З ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ через такі сімейні обставини або інші поважні причини (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу): 
  • ЯКЩО їхні близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати або рідний (повнорідний) БРАТ чи сестра) загинули або ПРОПАЛИ БЕЗВІСТИ під час безпосередньої участі у антитерористичній операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.
  1. Було підготовлено Рапорт на звільнення військового і долучено усі необхідні супровідні документи;
  2. Було направлено звернення до Міністерства оборони України
  3. Паралельно було надіслано звернення до Оперативного командування та Генерального штабу;
  4. Для прискорення процесу розгляду документів спеціаліст надіслав адвокатський запит щодо результатів розгляду рапорту.

Отримано відповідь на адвокатський запит, якою підтверджено, що військовослужбовця звільнено та надано витяг з наказу про звільнення. 

На фото нижче Ви можете побачити результат роботи адвоката та відгук клієнтки.