Звільнення зі служби за 20 днів

До юридичної компанії «Правова Позиція» по допомогу звернувся військовий, який мав намір звільнитись на підставі  пп. «г» п. 2 ч. 4 ст. 26 Закону України «Про військовий обовʼязок і військову службу»:

  • ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ МАЄ ПРАВО ЗВІЛЬНИТИСЬ З ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ через такі сімейні обставини або інші поважні причини (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу): 

У ЗВ’ЯЗКУ З НАЯВНІСТЮ дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або ОДНОГО ІЗ СВОЇХ БАТЬКІВ чи батьків дружини (чоловіка) ІЗ ЧИСЛА ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ І чи ІІ ГРУПИ. 

Це є самостійною підставою для звільнення з військової служби за сімейними обставинами, НЕЗАЛЕЖНО ВІД ТОГО ЧИ ТАКА ОСОБА (один з батьків) ПОТРЕБУЄ ПОСТІЙНОГО ДОГЛЯДУ.

  • Ми написали заяву до УСЗН для отримання акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, адже юрист з військової частини це вимагав.
  • Ми отримали акт, де було вказано що клієнт – єдиний зареєстрований у квартирі та єдиний, хто може піклуватись за мамою.
  • Група інвалідності та акт обстеження був поданий з усіма необхідними документами у військову частину 19.03.2024 року. 

Пройшов тиждень, ми тримали зв’язок з клієнтом, але командування його не інформувало, тож була подана скарга до Командування Сухопутних Військ.

08.04.2024 року сформували наказ на звільнення, з 08.04 по 13.04 був пройдений обхідний лист та отримані всі виплати по звільненню.

На фото нижче Ви можете побачити результат роботи нашого адвоката та вдячний відгук клієнта.