Змінено порядок бронювання від мобілізації

08.05.2024 року Кабінет Міністрів ухвалив Постанову № 520, яка змінює порядок бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації (хоч і не суттєво). 

Відтепер підприємства, установи і організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, подають список до Міноборони.

Тобто, центральні органи виконавчої влади, які отримали від підприємств/установ списки заброньованих працівників, після перевірки повноти заповнення списку, наявності наданого до нього обґрунтування, а також дотримання вимог щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, подаватимуть їх на погодження Міністерству оборони.

  • розгляд та погодження списків військовозобов’язаних, яких подано на  бронювання під час мобілізації (не більше 10 робочих днів);
  • подання погоджених списків до Міністерства економіки для прийняття рішення; 
  • доведення прийнятого Міністерством економіки рішення стосовно бронювання військовозобов’язаних до ТЦК та СП протям 3 днів.

Кабінетом Міністрів також було продовжено строки дії чинних відстрочок від призову на військову службу ще на місяць, аби запобігти зупинці критично важливих для економіки підприємству перехідний період. Це стосується тих відстрочок, які не закінчилися на день ухвалення Постанови!

Інших важливих змін у Постанові Кабінету Міністрів не передбачено. Бронювання так само здійснюватиметься за рішенням Міністерства економіки.