Що робити, якщо Пенсійний фонд не зараховує період стажу роботи?

Нещодавно до нас звернувся клієнт щодо виходу на пенсію за віком зі зниженням пенсійного віку на підставі Чорнобильського посвідчення. 

  • На первинній консультації ми роз’яснили, що він має право на призначення пенсії саме у 55 років. 
  • Ми сформували цифровий розрахунок пенсійної виплати та проаналізували трудову книжку, де визначили ризик не зарахування певних періодів стажу, про що повідомили клієнта. 
  • Ми звернулись до ГУ ПФУ щодо призначення пенсії, де, як і припускали, отримали відмову

При розгляді заяви про призначення пенсії ПФУ не врахував період роботи в колгоспі, оскільки відсутня інформація про встановлені вироблені вихододні, не зараховано період роботи, оскільки запис про звільнення відсутній.

Ми не погодились з позицією ПФУ та вирішили звернутись до суду.

Працівник не може відповідати за правильність та повноту оформлення документів на підприємстві, а неналежний порядок ведення документації з вини підприємства не може бути підставою для позбавлення конституційного права на соціальний захист.

  • Єдиною підставою для не врахування трудового стажу  є невиконання встановленого мінімуму саме без поважних причин.
  • ПФУ не довів, що клієнт, як член колгоспу, без поважних причин не виконував встановленого мінімуму трудової участі в господарстві.

Визначальним є підтвердження факту зайнятості, а не правильність записів у трудовій книжці.

Право на пенсійне забезпечення не може залежати від якості виконання обов`язків відповідального за порядок ведення трудової книжки (вина працівника відсутня).

  • Суд визнав протиправним та скасував рішення про відмову в призначенні пенсії та зобов’язав  призначити пенсію за віком із зниженням пенсійного віку на шість років та зарахувавши до страхового та трудового стажу періоди його роботи відповідно до його трудової книжки.

Рішення Полтавського окружного адміністративного суду  №440/890/24 від 28.02.2024 року.