Що буде, якщо не оновити дані в ТЦК та СП?

Закон про мобілізацію №10449 набере чинності вже від 18 травня 2024 року і сьогодні поговоримо про один з найобговорюваніших обов’язків чоловіків – оновлення даних в ТЦК протягом 60 днів.

  • Якщо чоловік не оновить персональні дані протягом 60 днів, починаючи з 18.05.2024, ТЦК може звернутись до правоохоронних органів (поліції), які внесуть особу до загальної бази розшуку. 
  • Якщо ж поліція не знайде особу (приїде до зареєстрованого місця проживання і нікого не знайде), то ця інформація доходитиме до ТЦК, які відправлятимуть відповідну вимогу з’явитись до такої людини. Якщо ж чоловік і надалі ігноруватиме норми закону, ТЦК звернеться до суду з вимогою обмеження права керування транспортним засобом.
  • Ще одним заходом впливу є можливе накладення судом штрафу у розмірі 25 000 грн. Знову-таки, якщо людина його не сплачує, то виконавча служба боржнику блокує рахунки та накладає арешт на майно.

Не оновили дані в ТЦК – потрапили в розшук, є законна підстава затримання на вулиці, штраф до 25 000 грн та заблоковані рахунки.