Звільнення з військової служби за місяць

Адвокати юридичної компанії «Правова Позиція» завжди оперативно реагують на запити наших клієнтів, адже розуміють, що для кожної людини її питання – життєво важливе. 

Так, на прикладі одного з нещодавніх кейсів ми хочемо показати, що звернувшись до професіоналів, звільнення зі служби займає не півроку (як це часто буває), а лише місяць.

До компанії звернувся військовослужбовець щодо можливості звільнення з військової служби.

Адвокатом Лічманом Олександром було подано, належним чином підготовлений, рапорт з відповідними додатками.

Рапорт має бути юридично правильно складений, із зазначенням усіх необхідних реквізитів, даних та відомостей. У протилежному випадку, скоріше за все, рапорт військового буде проігноровано або у звільненні буде відмовлено!

Потім в середині лютого було подано адвокатський запит щодо витребування рішення по поданому рапорту. Вже на початку березня нам надійшла відповідь на запит з копією витягу з наказу про звільнення клієнта.

  • Військового було звільнено 23.02.2024 та виплачено премію і додаткову винагороду!

Військового було звільнено у запас на підставі підпункту «г» пункту 2 частини четвертої статті 26 Закону України «Про військовий обовʼязок і військову службу» :

  • ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ МАЄ ПРАВО ЗВІЛЬНИТИСЬ З ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ через такі сімейні обставини або інші поважні причини (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу): 
  • У ЗВ’ЯЗКУ З НАЯВНІСТЮ  ДРУЖИНИ (чоловіка) ІЗ ЧИСЛА ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю І чи ІІ групи. 

На фото нижче Ви можете побачити результат роботи нашого спеціаліста.