Відмова від громадянства країни-агресора та отримання  українського паспорта: судова практика

Позивач звернувся до суду через відмову УДМС України у Волинській області у прийнятті його декларації про відмову від іноземного громадянства (громадянства рф).

18.06.2021 позивач набув громадянство України за територіальним походженням свого батька та отримав довідку від про реєстрацію громадянином України.

На підставі вказаної довідки особі було оформлене тимчасове посвідчення громадянина України  та подано зобов`язання протягом двох років з моменту набуття громадянства України припинити громадянство рф.

З 2013 року особа постійно проживає в Україні, а з 2017 року не виїжджав з території України, є студентом Національного університету «Києво-Могилянська академія»,  проживає в студентському гуртожитку, має стійкі соціальні та правові зв`язки з Україною, займає активну проукраїнську позицію та вільно розмовляє українською мовою.

Чому позивач не припинив громадянство рф та чому суд НЕ підтримав міграціну службу, читайте нижче!

23.02.2022 позивач звернувся з електронним листом до Консульського відділу при посольстві рф в Україні для початку процедури припинення свого громадянства рф, однак, відповіді не отримав.

24.02.2022 розпочалася широкомасштабна агресія рф проти України, всі дипломатичні відносини з рф було розірваноможливості подати заяву до посольства рф в Україні про вихід з громадянства не було.

  • Позивач звернувся через електронні пошти до консульських відділів рф в Польщі, Молдові, Румунії та Словаччині, однак у відповіді Консульства рф в Словаччині від 19.07.2023 було зазначено, що в даний час оформити вихід із громадянства рф можливо лише на території росії!
  • Консульський відділ Посольства рф у Польщі вказав, що можна оформити вихід з громадянства рф лише, якщо наявна посвідка на проживання чи громадянство Польщі.

Їхати в рф для виходу з громадянства позивач не може через відкриту проукраїнську позицію та небезпеку переслідувань!

Не дивлячись на усі наведені факти і здоровий глузд, Державна міграційна служба у Волинській області повідомила, що не приймає декларацію про відмову від громадянства рф через те, що особа не надала документального підтвердження прийняття клопотання про припинення громадянства рф дипломатичною установою рф в Україні чи іншій державі (навіть не дивлячись на те, що такої можливості у людини фізично не існує).

  • У зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України розірвано дипломатичні відносини між державами.
  • У зв`язку з призупиненням діяльності закордонних установ рф в Україні та зупинення всіх дипломатичних зв`язків позивач був позбавлений можливості подання заяви до посольства рф про вихід з громадянства.
  • Консульські установи рф в Україні закриті та не функціонують, що унеможливлює подати документи про відмову від  громадянства та  отримати документи про припинення громадянства рф.

Рішення Волинського окружного адміністративного суду №140/34075/23 від 29.02.2024.



Відмова від громадянства країни-агресора та отримання  українського паспорта: судова практика - безкоштовна консультація з будь-якого питання

Юридична компанія "Правова Позиція" рада Вас вітати! На нашому сайті у Вас є можливість знайти інформацію про онлайн заява на развод а також оформити безплатна консультація юриста онлайн плюс до всього якщо Ви шукали автоадвокат дтп пропонуємо Вам відвідати розділи нашого сайту де можна отримати багато корисної інформації про послуги серед яких : отримання громадянства україни, а також перерахунок пенсій мвс. На нашому сайті Ви зможете замовити безкоштовна консультація адвоката львів. Команда нашої юридичної фірми будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: розподіл майна при розлучені або свідоцтво про прийняття спадщини ви можете розраховувати на допомогу нашої команди.

Відмова від громадянства країни-агресора та отримання  українського паспорта: судова практика - швидка допомога

Зверніть увагу ще на - відсотки по кредиту, перехід з однієї пенсії на іншу, в сучасному світі ці послуги дуже затребувані, тому висока якість їх надання є пріоритетом, оскільки ми цінуємо свою репутацію, все виконується на найвищому рівні. Як часто Ви ставили собі запитання де адвокати львів ціни відповідає якості? На ці запитання Вам відповість наша компанія а також допоможе по додатковим послугам таких як прийняття спадщини за законом, все це і багато іншого на сайті legal-position24.com
Послуги
Еміграційний адвокат львів
Виізд за кордон чоловікам
Міграційне право
Правила перетину державного кордону
Виїзд за кордон
Порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання
Посвідка на постійне місце проживання
Перетин кордону
Еміграційний адвокат
Набуття громадянства україни внаслідок шлюбу
Гарантійний лист для запрошення іноземця
Реєстрація іноземця за місцем проживання
Правила перетину кордону
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право