Звільнення зі служби через здійснення постійного догляду за хворим батьком

Нещодавно до нас звернувся військовий з питанням звільнення з військової служби у зв’язку із здійсненням догляду за батьком, який за висновком ЛКК потребує стороннього догляду.

На початку грудня 2023 року було подано рапорт з підтверджуючими документами, а наприкінці грудня 2023 року отримано відмову у звільненні, посилаючись на те, що потрібна саме довідка МСЕК. 

Нормативною базою для такого кейсу є Закон України «Про військовий обовʼязок і військову службу».

Підпунктом «г» пункту 2 частини четвертої статті 26 Закону зазначено, що ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ МАЄ ПРАВО ЗВІЛЬНИТИСЬ З ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ через такі сімейні обставини або інші поважні причини (якщо військовослужбовці не висловили бажання продовжувати військову службу): 

У ЗВ’ЯЗКУ З НЕОБХІДНІСТЮ ЗДІЙСНЕННЯ ПОСТІЙНОГО ДОГЛЯДУ ЗА хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також БАТЬКАМИ своїми чи дружини (чоловіка), ❗️що підтверджується відповідним медичним висновком МСЕК АБО лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) закладу охорони здоров’я.

  • Наш адвокат Ганна Трофимова підготувала рапорт, зібрала і подала увесь необхідний пакет документів для звільнення, але частина відмовила
  • Далі на початку січня 2024 року адвокат подала позов до суду про оскарження відмови у звільненні. Військова частина після того, як дізналася про відкриття провадження у справі, підготувала всі документи про звільнення та 13.01.2024 звільнили нашого клієнта, не чекаючи суду.

Клієнта було звільнено з військової служби.

На фото нижче Ви можете побачити успішний результат роботи адвоката та вдячний відгук клієнта.