Перебування дитини за кордоном не позбавляє суд України права вирішувати спір про визначення місця її проживання

Верховний Суд у складі Об`єднаної палати Касаційного цивільного суду у Постанові від 11.12.2023 (справа №607/20787/19дійшов до висновку, що факт проживання дитини за кордоном (незалежно від того, вивезена дитина за кордон до звернення до суду з позовом про визначення місця її проживання чи після) не впливає на вирішення судами України спору про визначення місця її проживання.

  • Повернення дитини в Україну НЕ Є ПЕРЕДУМОВОЮ для вирішення спору між батьками про визначення місця її проживання. 
  • Проживання дитини за кордоном НЕ Є САМОСТІЙНОЮ ПІДСТАВОЮ для відмови у позові про визначення місця проживання такої дитини разом з одним із батьків в Україні.
  • Чинним законодавством України НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО ІМПЕРАТИВНОЇ УМОВИ про те, що перебування дитини за межами України є ПІДСТАВОЮ ДЛЯ ВІДМОВИ В ЗАДОВОЛЕННІ ПОЗОВУ про визначення місця її проживання лише з цієї підстави.

Крім того, зважаючи на положення міжнародних договорів щодо збереження юрисдикції судів України в питаннях батьківської відповідальності, очевидною є можливість вирішення справи про визначення місця проживання дитини саме національними судами.

  • Факт проживання дитини за кордоном НЕ впливає на вирішення судами України спору про визначення місця її проживання. 
  • Повернення дитини в Україну НЕ є передумовою для вирішення спору між батьками про визначення місця проживання такої дитини. 
  • Проживання дитини за кордоном НЕ є самостійною підставою для відмови у позові про визначення місця проживання такої дитини разом з одним з батьків в Україні.


Перебування дитини за кордоном не позбавляє суд України права вирішувати спір про визначення місця її проживання - термінова консультація з будь-якого питання

Юридична компанія "Правова Позиція" рада Вас вітати! На сторінках нашого сайту Ви маєте шанс дізнатися про порядок перерахунку пенсії державним службовцям і оформити юридична консультація україна в додаток якщо Ви шукали дтп юрист pапрошуємо Вас переглянути сторінки нашого сайту де багато корисної інформації та відомостей про послуги серед яких : відшкодування моральної немайнової шкоди, а також вступ в спадщину за заповітом. На сайті можливо замовити консультація адвоката онлайн. Команда нашої правової організації будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: тимчасова посвідка на постійне проживання або ж звільнення від відповідальності за ст 130 купап ми з радістю вам допоможемо.

Перебування дитини за кордоном не позбавляє суд України права вирішувати спір про визначення місця її проживання - гарантія якості

Зверніть увагу також на - порядок виплати пенсій працюючим пенсіонерам, перехід з одного виду пенсії на інший, в сучасному світі ці послуги дуже затребувані, тому висока якість їх надання є пріоритетом, оскільки ми цінуємо свою репутацію, все виконується на найвищому рівні. Як часто Ви ставили питання де видача свідоцтва про право на спадщину ціна відповідає стандартам якості? На ці запитання Вам відповість наш інтернет-ресурс і надасть допомогу по додатковим послугам таких як визнання виконавчого напису таким що не підлягає виконанню, все це і ще більше на сайті legal-position24.com
Послуги
Поділ майна подружжя після розірвання шлюбу
Позбавлення батьківських прав судова практика
Онлайн заявка на розлучення
Шлюбне право
Обмежувальний припис
Позов до суду на аліменти
Позовна заява аліменти
Виплата аліментів
Позовна заява на розірвання шлюбу
Підстави для позбавлення батька батьківських прав
Судова практика про розподіл майна подружжя
Позбавлення батьківських прав позовна заява
Обмеження батьківських прав
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право