Чи враховується стаж роботи в Польщі при призначенні пенсії в Україні?

Відповідно до Угоди між Україною та Республікою Польща про соціальне забезпечення від 18.05.2012 стаж, набутий на території Польщі, враховується до страхового стажу для визначення права на отримання пенсії в Україні.

Тобто, якщо людина має страховий стаж в Україні та працювала в Польщі, то для визначення права на призначення пенсії такі стажі підсумовуються.

Наприклад, якщо людина 25 років працювала в Україні і 5 років – у Польщі, вона має право на призначення пенсії за віком в Україні, оскільки у 2023 році для виходу на пенсію в 60 років їй необхідно мати не менше 30 років страхового стажу.

Водночас, згідно з положеннями Угоди, кожна з країн розраховує розмір пенсії, відповідно до норм свого національного законодавства, за стаж, набутий на її території.



Чи враховується стаж роботи в Польщі при призначенні пенсії в Україні? - експрес-консультація з будь-якого питання

Адвокатська фірма "Правова Позиція" Рада вас бачити! На сторінках сайту Ви зможете знайти інформацію про перегляд виконавчого провадження і заказти безкоштовна юридична консультація київ в додаток якщо Ви шукали юрист по авто пропонуємо Вам відвідати розділи сайту де багато корисної інформації та опис послуг зокрема : порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання і взяти опікунство над дитиною. На сайті Ви можете замовити онлайн консультація юриста безкоштовно. Команда нашої компанії допоможуть вам з вирішенням любого питання: розірвання шлюбу або ж подання на аліменти ми з радістю вам допоможемо.

Чи враховується стаж роботи в Польщі при призначенні пенсії в Україні? - гарантія якості

Зверніть Вашу увагу ще на - оформити спадщину, онлайн заявка на розлучення, такі послуги вкрай важливі в сучасному світі, тому їх якісне надання є дуже важливим, оскільки ми цінуємо свою репутацію, все виконується на найвищому рівні. Ви думали про те де свідоцтво про право на спадщину ціна відповідає якості? На ці запитання Вам відповість наш інтернет-ресурс і допоможе по додатковим послугам таких як відшкодування майнової шкоди судова практика, все це і додатково на сторінках сайту legal-position24.com
Послуги
Порядок перерахунку пенсій державним службовцям
Чорнобильська доплата до пенсії
Перерахування пенсій працюючим пенсіонерам
Пенсії ліквідаторам чорнобильської катастрофи
Перерахунок пенсій для військовослужбовців
Чорнобильські доплати до пенсії
Перерахунок пенсій мвс
Порядок виплати пенсії працюючим пенсіонерам
Перерахунок пенсії для працюючих пенсіонерів
Порядок і умови перерахунку пенсій державних службовців
Перерахунок пенсій військовим
Доплата до пенсії чорнобильцям
Перерахунок пенсії за вислугу років
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право