Збільшення пенсійного забезпечення

Сьогодні хочемо розповісти про нещодавню практику компанії з пенсійного права.

До юридичної компанії «Правова Позиція» звернулась клієнтка з питанням низького пенсійного забезпечення. У клієнтки 37 років стажу, проте розмір пенсійного забезпечення складав лише
2 774 гривні
.

  • Першим нашим кроком було витребування матеріалів пенсійної справи та проведення детального аналізу пенсійного розпорядження. 
  • За вивченням пенсійної справи було визначено, що при виході на пенсію особа не скористалась правом долучення довідки про дохід до 2000 року. 
  • Ми в свою чергу визначили місце знаходження архіву, направили клієнта для отримання довідки про дохід до 2000 року
  • Після отримання даного документу, здійснили прорахунок пенсії з включенням періодів 1986-1990 роки і звернулись до ГУ ПФУ з заявою на перерахунок пенсії у зв’язку з долученням нових матеріалів до пенсійної справи. 

Працівники пенсійного фонду здійснили перевірку поданої довідки та видали відповідний АКТ перевірки, після чого РОЗМІР ПЕНСІЇ ЗБІЛЬШИВСЯ на 1042 гривні, а загальний розмір пенсії почав складати 3816 грн. 

Також працівників ПФУ було зобов’язано ВИПЛАТИТИ КОМПЕНСАЦІЙНУ РІЗНИЦЮ з моменту подачі заяви, де сума останньої виплати складала 6 943.21.

На фото нижче Ви можете ознайомитись з оновленими даними пенсійної справи (електронна пенсійна справа) та відгуком клієнтки.