Відмова в оформленні відстрочки без пройденого ВЛК – НЕЗАКОННА

Чоловік звернувся до МОУ зі заявою про відстрочку від призову  у зв`язку із тим, що він є усиновителем дитини до 18 років. Одночасно зі зверненням чоловік подав усі належні письмові докази на підтвердження його права на відстрочку від призову по мобілізації.

Чоловіку відмовлено у наданні відстрочки від призову під час мобілізації у зв`язку з тим, що він не пройшов військово-лікарську комісію для визначення ступеня придатності до військової.

Відповідно до пункту 11 Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки № 154, районні ТЦК та СП оформляють для військовозобов`язаних, резервістів відстрочки від призову під час мобілізації та в особливий період і воєнний час, які надаються в установленому порядку, а також ведуть їх спеціальний облік.

Отже, обов`язки щодо мобілізації на військову службу за призовом, встановлення відстрочок покладені на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Відповідно до ст. 23 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов`язані усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років.

Не проходження військово-лікарської комісії не може бути підставою для відмови у наданні відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на яку чоловік має право відповідно до закону!

Таким чином, не проходження позивачем військово-лікарської комісії для визначення ступеня придатності до військової служби, що визначена підставою для відмови позивачу НЕ ґрунтується на вимогах законодавства та визнається судом протиправною.

Рішення Запорізького окружного адміністративного суду №280/8404/23 від 15.12.2023



Відмова в оформленні відстрочки без пройденого ВЛК – НЕЗАКОННА - невідкладна консультація з будь-якого питання

Юридична фірма "Правова Позиція" рада Вас вітати! На сторінках нашого сайту Ви зможете знайти інформацію про порядок виплати пенсій працюючим пенсіонерам або замовити безкоштовна консультація юриста київ а також якщо Ви шукали юрист авто дтп пропонуємо Вам переглянути розділи нашого сайту де міститься багато корисної інформації за послугами наприклад : встановлення опікунства і перетин кордону чоловіками. На нашому сайті Ви маєте можливість замовити юридична консультація безкоштовно по телефону. Юристи нашої компанії будуть раді вам допомогти з вирішенням любого питання: сімейні справи або ж оформлення пенсії на пільгових умовах ми з радістю вам допоможемо.

Відмова в оформленні відстрочки без пройденого ВЛК – НЕЗАКОННА - великий вибір послуг

Звертаємо Вашу увагу також на - пенсія для ліквідаторів чаес, громадянство україни набуття і припинення, у сучасних умовах ці послуги є надзвичайно потрібними, тому їх якість має вирішальне значення, враховуючи нашу репутацію, ми надаємо все на найвищому рівні. Ви думали про те де свідоцтво про право на спадщину ціна відповідає стандартам якості? На ці запитання Вам відповість наша компанія а також допоможе з консультацією по додатковим послугам таких як отримання свідоцтва про право на спадщину, все це та багато іншого на сторінках сайту legal-position24.com
Послуги
Звільнення зі служби
Виплати військовослужбовцям при інвалідності
Одноразова грошова допомога
Оскарження постанови про адміністративне правопорушення
Адвокат військове право
Адвокати по військових справах
Адвокат для військовослужбовців
Порядок отримання убд
Юридична допомога військовим
Юридична допомога військовослужбовцям онлайн
Адвокат по мобілізації
Виплата одноразової грошової допомоги
Юрист з питань мобілізації
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право