Як отримати направлення на ВЛК?

Клієнтка звернулася з питанням направлення на ВЛК свого чоловіка. 

Направлення на ВЛК може дати прямий начальник (від командира частини і вище), а також органи управління/підрозділи Військової служби правопорядку Збройних Сил України, прокуратура, суд, начальник гарнізону, начальник військового лікувального закладу (на підставі подання начальника лікувального відділення за місцем лікування), військовий комендант гарнізону, керівник ТЦК та СП.

У разі проведення ВЛК під час стаціонарного лікування направлення на ВЛК військовослужбовцю не видається. Лікуючий лікар приймає рішення по потребу у ВЛК, за його клопотанням військовослужбовця зараховують на проходження військово-лікарської комісії.

Якщо стан здоров’я ДОЗВОЛЯЄ прибути до В/Ч, потрібно:

  • Після прибуття написати рапорт на ім’я командира в/ч з доповіддю про завершення лікування та запитом про направлення на проходження ВЛК (Додаток 10);
  • Отримати направлення від начмеда на проходження ВЛК з підписом командира в/ч (Додаток 11).

Якщо стан здоров’я НЕ ДОЗВОЛЯЄ прибути до в/ч за направленням на ВЛК, потрібно:

  • Звернутись до начальника лікувального відділення свого закладу охорони здоров’я, який пише подання до начальника військового лікувального закладу з характеристикою стану здоров’я;

Начальник військового лікувального закладу приймає рішення про необхідність направлення на медичний огляд ВЛК.

  • Якщо Ви перебуваєте НА ЛІКУВАННІ АБО У ВІДПУСТЦІ за станом здоров’я, можна звернутись до керівника свого ТЦК та СП. Керівник ТЦК та СП надають направлення на проходження ВЛК без повернення до військової частини. 
  • Якщо лікування відбувається в іншій територіальній одиниці, ніж Ваша в/ч, необхідно тимчасово стати на військовий облік у місцевому ТЦК та СП.

За результатами поданих нами рапортів та адвокатських запитів, чоловіка направлено на проходження ВЛК.

На фото нижче Ви можете побачити вдячний відгук клієнтки.