ДТП через ожеледицю

У цій статті ми розповімо один з найпоширеніших випадків ДТП (за ст. 124 КУпАП) у цю пору року, коли через ожеледицю/обледеніння дороги машину заносить і пошкоджується комунальне майно.

Розповсюдженою є ситуація, коли авто їде дорогою, потрапляє в ожеледицю, його заносить з проїзної частини у стовб/відбійник/елктропору. 

В першу чергу необхідно звернутись до поліції за телефоном 102 і зафіксувати події, що стались. 

Майже завжди поліція складає протокол саме на водія на підставі неврахування належним чином дорожньої обстановки і погодніх умов (обледеніння проїзної частини). Аргументують це тим, що водій не обрав безпечну швидкість (навіть якщо водій їхав 30 км/год). 

Необхідно оскаржити дії поліції шляхом виклику представників управління безпеки дорожнього руху. Представники УБДР повинні скласти акт обстеження відрізку дороги, де сталось ДТП і зафіксували неналежний (небезпечний) стан цієї ділянки (дорога має бути оброблена та очищена).

В населених пунктах станом доріг опікуються комунальні підприємства. Якщо говорити про міжнародні / національні / міжобласні / міжміські дороги, то вони знаходяться на балансі Укравтодору.

Тобто, якщо ДТП сталась у населеному пункті, то у цьому випадку протокол мали б скласти на представника комунального підприємства – власника цієї дороги.

А саме комунальні підприємства мали б відповідати за ч.3 ст. 140 КУпАП «Порушення нормативів щодо обладнання на автомобільних дорогах…неприведення автомобільної дороги в стан, що гарантує безперешкодний і безпечний рух транспортних засобів». 

Потрібно звернутись з позовом до комунального підприємства. Однак, порушники  уникнуть відповідальності (майнової) тільки в тому випадку, коли вони проінформували водіїв про небезпечний стан (обледеніння) тієї чи іншої ділянки шляхом встановлення відповідного знаку (які інформують про те, що водія далі очікує ожеледиця).



ДТП через ожеледицю - швидка консультація з будь-якого питання

Адвокатська компанія "Правова Позиція" Рада вас бачити! На сторінках нашого сайту Ви маєте шанс дізнатися про перерахунок пенсій державним службовцям або заказти юридичні консультації онлайн в додаток якщо Ви хотіли знайти юрист з сімейного права пропонуємо Вам відвідати сторінки нашого сайту де розміщено багато корисної інформації за послугами наприклад : порядок надання статусу убд, а також позбавити батьківських прав. На нашому сайті можливо замовити консультація юриста безкоштовно по телефону. Юристи нашої компанії допоможуть вам з вирішенням любого питання: шлюбно сімейне право або отримання громадянства україни за народженням ви можете розраховувати на допомогу нашої команди.

ДТП через ожеледицю - швидка допомога

Зверніть Вашу увагу на - розлучення онлайн, звернення до пенсійного фонду про перерахунок пенсії, ці послуги дуже потрібні у сучасному світі, тому якість їх надавання дуже важлива, ми високо цінуємо нашу репутацію та надаємо послуги на найвищому рівні. Як часто Ви думали про те де юридичні послуги львів ціни відповідає стандартам якості? На ці запитання Вам відповість наша команда а також допоможе по додатковим послугам таких як позовна заява про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, все це і ще більше на сторінках сайту legal-position24.com
Послуги
Стягнення моральної шкоди судова практика
Відшкодування моральної шкоди
Позов про відшкодування шкоди
Позовна заява про відшкодування матеріальної та моральної шкоди
Адвокат по 130
Позовна заява про стягнення моральної шкоди
Автоюрист дтп
Позов про стягнення моральної шкоди
Юрист авто дтп
Автоюрист
Відшкодування моральної шкоди судова практика
Позовна заява про відшкодування матеріальної шкоди
Відшкодування матеріальних збитків
    ТОП менюТОП запити
Військове право
Пенсійне право
Міграційне право
Адвокат по кредитам
Автоюрист/ Юрист по ДТП
Спадкове право
Сімейне право